Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, teröre bulaşan belediye başkanının görevden alınması gerektiğini belirterek, "Bu millete ihanet ettilerse cezasını çekecekler. Teröre destek verdilerse bunun ağır bir cezası var. Terör hiçbir şekilde kabul edilmeyecek bir insanlık suçudur." dedi.
"TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR"
Bir dizi ziyaret ve temaslar bulunmak için Kayseri'ye gelen Çevre ve Şehircilik BakanıMehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Özhaseki'yeKayseri protokolü de eşlik etti. Bakan Özhaseki, Kayseri Valiliği'ne geçtiğimiz günlerde atanan Süleyman Kamçı'yı tebrik etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, "Terör hiçbir şekilde kabul edilmeyecek bir insanlık suçudur. Hiç kimsenin teröre hoş bakmaya hakkı yoktur. Terörist bendendir, Müslümandır, kafirdir, Türk'tür, Kürt'tür, Laz'dır, Alevi'dir denilemez. Terör en büyük suçtur. Kim ilişti, kim yardım ettiTürkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamında oturmaması gerekir." dedi.

"KANUN MADDESİ HAZIR TERÖRE BULAŞAN GÖREVDEN ALINACAK"
"Patnos'ta en son HDP'li bir belediye sözleşme yaptı. Sözleşmede işçi ücretlerini 6 bin 300 TL olarak belirlemiş. Geçici işçilere de 5 bin 300 TL olarak belirlemiş. Onun insafla, nizamla bağdaşan yanı var mı?" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bunlara yapılacak tek şey teröre bulaşan belediye başkanını görevden almak. Bu kanun maddesi hazır geliyor zaten. En çok korktukları da zaten o dokunulmazlık zırhının kalkması. Bu hazırlığımız var. Daha önceden efeleniyorlardı. 'Dokunulmazlıklarımızı kaldırın! Neyden korktuğumuz var bizim' diye tek tek de dilekçe veriyorlardı. İş ciddiye binince başladılar yan taraftakilerden yardım dilenmeye. Sonra ülke çapında, sonraAvrupa'da, şimdi de ağa babalarının yanlarına gidip ağlamaya devam ediyorlar. Suç işledilerse çekecekler. Bu millete ihanet ettilerse cezasını çekecekler. Teröre destek verdilerse bunun ağır bir cezası var."