Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken uğradığı silahlı saldırıda öldü, babası Necmettin Altındöken de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Adana Kürkçüler Cezaevindeki hükümlüler Ahmet Suphi Altındöken ve babası Necmettin Altındöken, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine yaralı halde getirildi. 

Hastane yetkilileri, Ahmet Suphi Altındöken'in göğsünden, Necmettin Altındöken'in de karın boşluğu ve kalçasından ateşli silahla yaralandığını belirtti. 

Ahmet Suphi Altındöken hastanede öldü
Yaralılardan Ahmet Suphi Altındöken müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Polis ekipleri, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

Olayın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Kürkçüler Cezaevi Savcısı Necdet Şen ile cezaevine gelerek, görevlilerden bilgi aldı. 

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

"Bakan Bozdağ'ın talimatıyla müfettiş ve kontrolör görevlendirildi"
Öte yandan olaya ilişkin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de 2 kontrolör görevlendirildi.