İktisatçı Mustafa Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iş adamlarına yönelik yaptığı "kanaat ekonomisi" çağrısının karşılık bulmadığına dikkat çekerek “Bu çağrı One Minute olayından bile daha önemli" dedi.

İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme bölümü öğretim üyesi Dr. Mustafa Özel, Gerçek Hayat dergisinin son sayısında yayınlanan röportajında iktisat, siyaset, edebiyat bağlamında Kanaat Ekonomisi'ni anlattı.

MESAJ ANLAŞILMADI

Özel, derginin yayın koordinatörü Emeti Saruhan'la gerçekleştirdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işadamlarına hitaben söylediği, “Kanaati hep işçiden beklemeyin, işveren olarak siz de kanaat ekonomisini öğrenin" sözlerinin önemine değindi. "Erdoğan'ın kanaat ekonomisinden söz etmesi One Minute olayından çok daha önemli" diyen Özel şunları kaydetti: "Bir Türk devlet adamının İsrailli bir devlet adamına 'Durun bakalım Beyefendi, ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?' demesinin bu denli konuşulması, o vakte kadar Türkiye'nin ve İslam dünyasının özgüvenden ne kadar uzak olduğunu gösteriyor."

Özel, Erdoğan'ın iş adamlarını kanaat ekonomisine davet etmesinin bugün pek kimsenin umurunda olmadığını belirterek "Anlaşılmadı mı, inandırıcı mı bulunmadı, belli değil" dedi.

KALKINMA MODERN DÜNYANIN PUTU

Küresel sistem içinde kanaatkâr olmanın mümkün olduğunu fakat arzulanmadığına dikkat çeken iktisaçı Özel, "Ekonomik büyüme ve onun sistemleştirilmesi anlamında kalkınma, modern dünyanın en dokunulmaz putudur!" şeklinde konuştu.

ADALETE KAFA YORMA VAKTİ

Adalet ve kanaat gibi temel kavramlara sarılmanın vaktinin geldiğini ifade eden Özel, “Sistemin kendi varolma sınırlarını zorlamakta olduğunun birçok işaretleri ortaya çıktığından iyi sistemlere kafa yormanın vaktidir. İnancı ne olursa olsun, adalet ve kanaat gibi temel kavramları ciddiye alacak bütün insanlarla ortak yürüme imkanlarına kafa yormalıyız" dedi.