Özbekistan'ın Efsane Lideri Kerimov, Hayatını Kaybetti
Özbekistan Lideri İslam Kerimov, hayatını kaybetti. Özbekistan hükümeti, beyin kanaması nedeniyle tedavisi sürenCumhurbaşkanı Kerimov'un sağlık durumunun kritik olduğunu duyurmuştu.
HÜKÜMET "DURUMU KRİTİK" DEMİŞTİ
Özbekistan hükümetinden yapılan açıklamada, beyin kanaması geçirmesinin ardından hastaneye kaldırılan CumhurbaşkanıKerimov'un sağlık durumunun kritik olduğu belirtilmişti.
Açıklamada, "Derin bir üzüntü ile belirtmek isteriz, son günde Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un sağlık durumu keskin kötüleşti. Doktorların fikrine göre, Cumhurbaşkanı'nın sağlık durumu kritik olarak değerlendiriliyor." ifadelerine yer verilmişti.
DOĞDUĞU KENTTE HAREKETLİLİK İDDİASI
Bazı sosyal paylaşım sitelerinde yer verilen haberlerde ise Kerimov'un doğduğu Semerkant'ta bir hareketlilik gözlendiği, bazı hükümet üyelerinin bu kentte bulunduğu iddia edildi. Sosyal paylaşım sitelerinde, şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda temizlik ve düzenleme çalışmalarının yapıldığı da ileri sürüldü.
1989'DAN BERİ ÜLKEYİ YÖNETİYOR
Özbekistan'ın tarihi Semerkant kentinde 30 Ocak 1938'de doğan ve 1989 yılından bu yana ülkeyi yöneten İslam Kerimov, 27 Ağustos Cumartesi günü geçirdiği beyin kanamasının ardından hastaneye kaldırılmıştı.