Geçerli bir kimliği olduğu halde bu kimliğin üzerinde TC numarası yoksa seçmen oy kullanamayacak. Kimliğinde TC numarası yazmayanlar, seçmen bilgi kâğıdı veya nüfus müdürlüklerinden alınmış nüfus kayıt örneğini gösterirlerse oy verebilecek. 
Yüksek seçim kurulunun aldığı karara göre seçmenin kimliğinin tespitinde, TC kimlik numarasını taşıyan; Nüfus cüzdanı, kamu kurumlarınca verilen soğuk damgalı kimlik kartı, Pasaport, Evlenme cüzdanı, Askerlik belgesi, Sürücü belgesi, Avukatlık kimlik belgesi gibi resimli ve resmî nitelikteki belgelerden birinin gösterilmesi gerekecek.

Üzerinde TC kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâğıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini de göstermesi gerekecek.

RENGARENK SEÇİM

Seçmenler oyları üç ayrı renkteki zarflara koyarak sandığa atacak. Turuncu renkli zarfın içine il genel meclisi üyeliklerine ilişkin turuncu renkli birleşik oy pusulası konulacak. Mavi renkli zarfın içine ise, Belediye başkanlığına ilişkin mavi renkli birleşik oy pusulası ile, belediye meclis üyeliğine ilişkin sarı renkli birleşik oy pusulası ve büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin beyaz renkli birleşik oy pusulası konulacak. Mor zarfın içine de köy ya da mahalle muhtarı ve ihtiyar heyeti üyelerinin yazılı olduğu oy pusulası konulacak.