Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ovit Tüneli'nin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, "14,3 kilometre uzunluğunda olacak tünelin 11 bin 700 metrelik bölümü tamamlandı" dedi.
Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Doğu Karadeniz'in, hem de Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun turizm, sanayi ve ticaretinin gelişmesinde önemli rol oynayacak Ovit Tüneli'nin bir an önce tamamlanması için çok yoğun şekilde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Ovit Tüneli'nin tamamlandığında, 14,3 kilometrelik uzunluğuyla Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın de ikinci en uzun çift tüp tüneli olacağını belirten Elvan, yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını, bugüne kadar her iki tüpte (dört aynada) 11 bin 700 metrelik bölümünün kazı çalışmalarının bittiğini söyledi.

- 600 milyon liraya mal olacak

Bakan Elvan, 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapılan tünelin 600 milyon liraya mal olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ovit Tüneli'ni 2016 yılına kadar tamamlamayı planlıyoruz. Kaçkar dağlarında, çetin kış şartlarında yılın 4-5 ayında yol trafiğe kapanıyor. Ovit Tüneli'nin hizmete girmesiyle bu ulaşım güzergahını sürekli kullanılabilir hale getireceğiz. Bugün 250 kilometre olan Rize-Erzurum karayolu mesafesi, tünel tamamlandığında 200 kilometreye düşecek. Erzurum, Rize'ye komşuydu, tünelden sonra hepten yakınlaşacak, adeta kapı komşusu olacak.

Öte yandan Ovit Tüneli'nin açılmasıyla Karadeniz'de üretilenler çok daha kolay şekilde Akdeniz'e, hatta dünyaya açılabilecek. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu insanı rahatlıkla Karadeniz'e ulaşacak, her iki bölgenin turizmi ve ekonomisi canlanacak."