İstanbul Ataşehir’deki Mustafa KemalMahallesi’nde önceki akşam 22.30 sıralarında bir özel halk otobüsü, maskeli kişiler tarafından durduruldu. Otobüse binen grup, ’Size zarar vermeyeceğiz’ diyerek yolcuların ve şoförün aşağıya inmesini istediler. Eylemciler daha sonra ellerindeki molotof kokteyllerini otobüse fırlattı. Kısa sürede alev alev yanan otobüs, kullanılamaz hale geldi.

Otobüsün şoförü Süleyman Ayırkan’ın Kürt ve HDP’li olduğu ortaya çıktı. 
 
YAKTIKLARI ATEŞTE BOĞULURLAR
 
Vatan ekmek teknesi yanan şoförün kızı Dilan Ayırkan ile konuştu. Genç kız Kürt ve HDP’li bir aile olduklarını söyleyerek otobüslerinin yanıp kül olmasına isyan etti: “Savaşın dahi bir ahlâkı vardır. Sen kalkıp emekçi bir adamın 40 yıllık emeğini yakıyorsun. Daha da acısı Kürt çocuklar Kürt bir ailenin otobüsünü yaktılar. Bu ne akla, ne mantığa ne de vicdana sığar. Bu gerzeklere sorsan yaptıkları eylemleri halk için, haklın kurtuluşu için yaptıklarını söyler. Bu ateş buna sebep olanları da, bu eylemi gerçekleştirenleri de yakar umarım. Umarım yaktıkları ateşte boğulurlar” dedi.

Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatırken, saldırıyı PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin üstlendiği öğrenildi.