Suriye’de Esed rejimi ile IŞİD güçlerine karşı mücadele veren Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) komutanları, IŞİD güçlerinin Musul’daki silahların tümümün Suriye’ye taşıdığını belirterek, “Bu örgütün yok olması için devletlerin olaya müdahale etmesi gerekiyor. Aksine IŞİD’in yok olması mümkün değil” dediler. IŞİD güçlerinin Esed  rejiminden kalan kimyasal silahları kullanmak için hazırlık içerisinde olduğunu ifade eden komutanlar, “IŞİD Suriye’de kendinden olmayan kimi tuttu ise kafasını kesti” dile konuştular.

 
Türkiye sınırına yakın olan Suriye’nin Rakka ile Halep arasındaki görevli ÖSO mensuplarının Komutanı Useme El Hilali ile Telabyad bölgesinin komutanı olan Ebu Hamza Star gazetesinden Şeyhmuz Çakan’a konuştu. 

YA ÖLECEKTİK YA KAÇACAKTIK

Useme El Hilali, Türkiye’ye kaçmak zorunda olduklarını ifade ederek, “Ağır silahlı vardı ve dayanma gücümüz yoktu. Ya ölecektik yada kaçacaktık” dedi. Türkiye sınırında ÖSO mensuplarının hemen hemen hiç kaldığını ifade eden Hilali, Suriye’nin iç kesimlerinde mücadelelerinin devam ettiğini belirterek, o bölgelere gitmek için IŞİD bölgesinden geçmek gerektiğini söyleyerek, “Bu nedenle arkadaşlarımızla birlikte tekrar gitmek için güvenli bir yol arıyoruz” diye konuştu.

ANCAK DEVLET MÜDAHALE EDERSE YENİLİR!

IŞİD’in yok edilmesi için devletlerin müdahale etmesi gerektiğine değinen Hilali, “IŞİD Suriye’de ele geçirdiği karakollarda ağır silahları kullanıyor. Musul’u  ele geçirmesinin ardından 33 askeri bölgeyi kontrolü altına aldı. Buradan elde ettiği ağır silahları Suriye’ye taşıdı. Tanklar ve birçok zırhlı araç var. Roketler, uçaksavarlar kullanılıyor.” diye konuştu.
 
IŞİD’TE KİMYASAL SİLAH VAR

Suriye’deki Esed rejimine ait askeri bölgeleri ele geçiren IŞİD’in elinde kimyasal silahbulunduğuna dikkat çeken Ebu Hamza, “O kimyasal silahları şimdilik saklıyorlar. Ama sıkıştıkları an kullanabilirler. IŞİD içerisinde Irak, Suriye, Mısır, Libya, Fransa, İngiliz, Almanya, Çeçenler ve Türkiye’den insanlar var. Gençleri çok iyi kullanıyorlar. Gençleri kandırmak için özel bir birimleri var. Kendilerine katılanlar öncelikle o ikna kamplarından geçiriliyor. O kamplarda ağırlıklı olarak siyasi eğitim veriliyor, sonra da gençler askeri bölgelere gönderiliyor. Bu kamplarda gençlerin her biri adeta canlı bomba haline getiriliyor” dedi.

210820141014132967999_2.jpg
 
SADDAM’IN ASKERLERİ IŞİD’TE

Saddam döneminin eski komutanlarının büyük bir bölümünün IŞİD saflarına katıldığını dile getiren Ebu Hamza, “Sakal bırakıp, bıyıklarını kesik IŞİD’e katıldılar. Onlarda insanlara zalimce davranıyor. İslamiyet adına hareket eden bu insanlar aslında İslamiyete zarar veriyor. Gözlerini kırpmadan kafa kesiyorlar. Bizler şimdilik Türkiye’nin misafiriyiz. Ama tekrar gitmek için uygun zamanı bekliyoruz” diye konuştu.
 
IŞİD AĞIR SİLAHLARLA ROJAVA'DA PYD’YE SALDIRIYOR

PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin kontrolünde olan Rojava bölgesine IŞİD’in sürekli saldırı düzenlendiğini belirten Ebu Hamza, “IŞİD ağır silahlarla Derik, Kobani, Resulayn bölgesine saldırıyor. Buralarda bulunan sınır kapılarını ele geçirmek istiyor” dedi.