İdil İlçesi’nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 16 Şubat saat 23.00’ten itibaren ilçe merkezi ve Dirsekli Köyü’nde başlayan sokağa çıkma yasağı 23’üncü  günde devam ediyor. Yaklaşık 4 bin polis ve jandarma özel harekat timinin katıldığı operasyonlar, hendek ve barikatların bulunduğu Yeni ve Turgut Özal mahallelerinde önceki gün sona erdi.
Operasyonların tamamlanmasının ardından dün ilçeden ayrılan tankların ardından, bu sabah erken saatlerden itibaren askeri birlikler ve polis özel harekat timleri de ayrılmaya başladı. Onlarca zırhlı araç, zırhlı kepçe, iş makineleri, otobüs ve çok sayıda kirpi tipi askeri araç, sabah saatlerinden itibaren mehter marşı eşliğinde ilçeden ayrılmaya başladı. İlçeden çıkış yapan araçların Cizre yönüne doğru gittiği görüldü.
 Bu sabah saatlerinde ilçeye 6 kilometre uzaklıktaki ve Cehennem Deresi’ne sıfır noktada bulunan Yarbaşı Köyü’ne gelen askerler, köy evlerinde arama yaptı. Yapılan aramalardan sonra 6 kişi gözaltına alınarak, İdil İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.