Siirt'te dün Kazım Karabekir ile İnönü Mahallelerinde 5 PKK'lının öldürüldüğü hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan Başpolis memuru 39 yaşındaki Yalçın Yamaner için Siirt Valiliği önünde tören düzenlendi. Törene, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy, 3'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Ağçakale, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehit Başpolis memurunun eşi Hacer, çocukları Begüm (9), Betül (7) ile çok sayıda asker, polis ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı. Şehit Başpolis memuru Yalçın Yamaner'in silah arkadaşı olan ve aynı operasyonda yaralanan Özel Harekat Polisi Ömer Faruk'ta törene katıldı. Tören alanında toplanan vatandaşlar ile polisler ise sık sık "şehitler ölmez, vatan bölünmez", "kahrolsun PKK", "Vatan sana canım feda, şehitler ölmez" sloganları attı. Törende şehit Başpolis memuru Yalçın Yamaner'in eşi ve çocukları tabutuna sarılarak gözyaşları döktü.
Törende konuşan Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, teröre büyük darbe vurulduğunu belirterek, "Siirt'in huzurunu çok ciddi bir şekilde bozmaya yönelik ve yakın zamanda çok ciddi eylemlere imza atacağını tespit ettiğimiz bir terörist grubuna operasyon yaptık"dedi. Emniyet müdürü Özkan, şunları söyledi: "Bu operasyonu Jandarma birliklerimiz ve Tugay Komutanlığı desteğiyle yaptık. Operasyon sırasında her zaman ön planda olan yiğit özel harekatçı kardeşlerimiz ön plandaydı. Yalçın kardeşimiz maalesef bir hain kurşuna hedef oldu. Ve şehadet mertebesine ulaştı. Bu olayı yapanlardan 5 örgüt üyesi, yine yiğit kardeşlerimiz tarafından öldürüldü. Canımız yandı, üzüldük kolay değil. Ancak, şu bilinmeli ki bu tür şehit ve gazi haberleri, canımızı sıkan bu olaylar bizi hiçbir zaman yıldırmadı, mücadele azmimizi yıldırması söz konusu değil. Bu vesile ile daha önce de şehit olan Bünyamin Toğrul kardeşimizin faalinin bu olayda ölü olarak ele geçirildiğini de bildirmek isterim" şeklinde konuştu
Törene katılanlar toplu halde dua ettikten sonra şehit Başpolis memuru Yalçın Yamaner'in cenazesini arkadaşları ve vatandaşlar yine PKK aleyhine sloganlar atarak omuzlayıp cenaze aracına bindirdi. Yamaner'in cenazesi havayoluyla memleketi Ordu'ya gönderildi.

Şehit polisin cenazesi Ordu'ya getirildi

SİİRT’te PKK'lı teröristlerin kullandığı hücre evine yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Emniyet Özel Harekat Şube polisi 39 yaşındaki Yalçın Yamaner’in, cenazesi askeri uçakla Ordu'ya getirildi. 

Siirt'te hücre evine düzenlenen operasyonda şehit olan evli ve 2 çocuk babası 8 yıllık polis memuru Yalçın Yamaner'in Türk bayrağına sarılı cenazesi özel askeri uçakla Ordu-Giresun Havalimanı'na getirildi. Şehidin eşi, 38 yaşındaki Hacer Yamaner ve çocukları 11 yaşındaki Begüm Erva ve 8 yaşındaki Betül Esma Yamaner'de aynı uçakla geldi. Şehit eşi Hacer Yamaner'in oldukça bitkin olduğu gözlendi. 

Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze aracıyla Büyükşehir Belediyesi Meydanı'ndaki tören alınana götürüldü. Şehidin üvey annesi 60 yaşındaki Sultan Yamaner, öğretmen kardeşi Mahmut, Samsun'da polis memuru olan kardeşi Yusuf, doktor kardeşi Esra Nur Yamaner'de havalimanında hazır bulundu. Amca Yusuf Yamaner ağlayan yeğenlerine sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.