Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terör örgütünün insanlık dışı eylemler yaptığını, buna rağmen bakanlık personelinin bu ülkeye ve millete sağlık hizmetlerini Çanakkale ruhuyla yerine getirdiğini belirterek, "Onların fedakarlıklarının maddi karşılığı yok. Sağlık personelimiz devlet madalyası hak edecek özveriyle çalışıyorlar" dedi.

Müezzinoğlu, Balkanlar Medeniyet Merkezi Derneği'nin (BALMED) Yıldız Sarayı Seyir Köşkü'nde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, Güneydoğuda çalışan sağlık görevlilerinin büyük fedakarlıklar gösterdiğini dile getirerek, burada görev yapan tüm çalışanlara teşekkür etti.

Güvenlik sorununun olduğu ortamlarda gerçekten zor şartlarda hizmet verildiğini aktaran Müezzinoğlu, "Terör örgütü, savaş ortamının kurallarını da aşan, insanlık dışı eylemler yapıyor. Hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı şehit verdik. Ama buna rağmen personelimiz görevlerinin başında ve dimdik ayaktalar. Hiç arkaya bakmadan her türlü sağlık hizmetini veren başta hekimlerimiz olmak üzere tüm personelimiz büyük fedakarlıklar ortaya koyuyor. Gerçekten cansiperane bir şekilde mesleklerinin gereklerini yapıyorlar. Bu ülkeye, bu millete sağlık hizmetinin bütün gereklerini bir Çanakkale ruhu ile yerine getiriyorlar. İnşallah daha huzurlu ve güvenli ortamlar kısa zamanda sağlanacak" ifadesini kullandı.

Terörün devam ettiği bölgelerde görev yapan sağlık personelinin hizmetinin maddi karşılığının olamayacağını vurgulayan Mehmet Müezzinoğlu, "Burada madde konuşulmaz. Manevi boyutu ise gerçekten takdire şayandır. Onlar devlet madalyası hak edecek özveriyle çalışan arkadaşlarımız... Sağlık Bakanlığı olarak her zaman onların yanındayız. Onlarla birlikte bu ülkeye, bu millete çok daha güzel sağlık hizmeti vermeyi başaracağımıza da inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bölgeye giderek fedakarca çalışan sağlık personeliyle görüşmeyi planladığını ancak hava şartları nedeniyle ziyaretini ertelediğini hatırlatan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki bir hafta 10 gün içerisinde gitme planım var" dedi.

- "H1N1 virüsünde paniğe gerek yok"

H1N1 virüsüne ilişkin soruyu yanıtlayan Müezzinoğlu, Türkiye genelinde endişe duyulacak bir durumun olmadığına dikkati çekti. Genelde kış mevsiminde gribal enfeksiyonlarda artışların yaşandığını dile getiren Bakan Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Yaklaşık 20-25 gündür gribal enfeksiyon konusunda bir yoğunluk var. Virüs şu anda pik dönemini büyük oranda tamamladı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde vaka sayılarında azalma oldu. Şu anda Kocaeli ve İstanbul'da bir yoğunluk söz konusudur. Ama okullar da tatil oldu. Önümüzdeki dönemde bu artış hızla düşecektir. Geçtiğimiz yıl Mart-Nisan aylarında yaşadığımız yoğunluğun benzerini bu sene ocak ayında yaşadık. Bence paniğe gerek yok. Hijyene dikkat etmemiz lazım. Özellikle el temizliği. Tabi ki sağlıklı beslenerek aşırı yorgunluktan uzak durmak... Vatandaş bu tedbirleri aldığı ve bünyenin direncini yüksek tuttuğu zaman gribal enfeksiyonları çok daha rahat atlatabiliyoruz."

- "Medeniyetimizin değerlerini temsil edebilecek bir vizyon"

BALMED'in faaliyetlerine de değinen Müezzinoğlu, ilim ve irfan, hak ve adalet, huzur ve barış anlayışının en iyi yansıtan medeniyetlerinin, Balkanlarda 450-500 yıl yaşatıldığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu medeniyetin mensupları olarak gelecek süreçte yine Balkanlarda daha çok huzurun, barışın, ilim ve irfanın, hak ve adaletin olduğu süreçlere katkı sağlayacak, kendi medeniyetimizin değerlerini temsil edebilecek bir vizyon oluşturmuş bir dernek. Şu anda daha çok gençlere, üniversite öğrencilerine, eğitim görmek isteyenlere burs veren ve onları yarınlara hazırlayan bir misyon üstlendi. Bundan sonraki süreçlerde özellikle eğitim alanında güçlü olabilmek ve Balkan politikaları konusunda strateji üretebilmek adına önümüzdeki dönemde yeni yeni sorumluluklar alınmasını değerlendirdik."

AA