Düzce’de çiftçilik yapan Sabri Fennibay isimli vatandaş, 200 bin TL değerindeki iki traktörünü internetten satılığa çıkardı. İlanı yayınlamasının ardından Ankara’dan arayan bir kişi, Fennibay’dan traktörleri kiralamasını istedi. Uzun süren telefon görüşmesi sonrası Gümüşova ilçesi Yeşilyayla köyüne gelen dolandırıcılar, Fernnibay’ı traktörlerini kiralaması konusunda ikna etti.
Sabri Fennibay, yaklaşık 15 gün önce 200 bin TL değerindeki traktörlerini kamyon kasasına yükleyip Ankara’ya götürdü. Ankara’da kendisinden traktörlerini kiralamak isteyen kişilerle buluşan yaşlı adam, traktörleri otoparka bırakıp kendisini dolandıranlarla iftar yaptığı sırada otoparka çekilen traktörler çekici yardımıyla kaçırıldı.
Dolandırıcılar ile yaşadıklarını anlatan Fennibay, “Traktörleri çalan kişiler bizimle birlikte yemek yiyorlardı. Diğer kişiler ise traktörleri alıp götürdü. Tahminim organize yapılan bir şey. Biz ancak sabah olduğunda olayın farkına vardık. Hemen polise başvurduk, daha önce bir çok kez yaşanmış olacak ki polis durumun hemen farkına vardı” dedi.
Traktörleri çalındıktan sonra dolandırıcıların kendileriyle telefon bağlantısı kurduklarını belirten Fennibay, “Traktörler çalındıktan sonra bizi telefonla arayıp, ‘başka traktörünüz var mı’, ‘üstüne soğuk su için’ diyerek bizimle dalga geçiyorlar. Biz ulaşamıyoruz, polis ulaşamıyor peki bunlara kim ulaşacak. Benim mallarım bana nasıl geri gelecek bunu merak ediyorum. Polisi suçlamıyorum, benim amacım benim malımın bana gelmesi” diye konuştu.