İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesinde dönen dolaplar akıllara zarar. 13 gün önce alınan rapor 1 Mayıs'a kadar bekletildi. Çünkü o gün resmi tatildi ve nöbetçi mahkeme vardı.
5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Cevdet Özcan ısrarla dosyayı istedi 20 dakikada da tahliyeye karar verdi. Kavurmacı'nın tahliyesine itiraz yolu da manidar bir zamanlama ile kapandı. İşin o kısmı da göz önüne alındığında dönen dolabın büyüklüğü ve üst düzey oluşu dikkat çekiyor.

İşte Nedim Şener'in tüm ayrıntıları ile ifşa ettiği Ömer Faruk Kavurmacı tahliyesinde yaşananlar;

13 Nisan 2017: İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ercan Devrim, Kavurmacı’nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesini tamamlayıp onay için Başsavcılığa gönderdi.

18 Nisan 2017: Kavurmacı’nın avukatları Abdullah Pehlivan ve Fatih Kılıç Acıbadem Hastanesi’ne başvurdu. Acıbadem Hastanesi fiziki muayene yerine avukatların sunduğu Kavurmacı’ya ait 2005’te “epilepsi”, 2009’da, “uyku apnesi”, 2010’da, “Hipoglisemi” raporlarını kabul ederek “yalnız kalması, oruç tutması ve uzun saatler aç kalması, araç ve elektronik cihaz kullanmasının sakıncalı olduğu ve ciddi sağlık sorunları nedeniyle tutukluluk halinin ileride telafisi imkansız zararlara yol açacağına” dair rapor hazırladı.

13 GÜN RAPORU BEKLETİP 1 MAYIS'TA... 

1 Mayıs 2017: Avukatlar “Kavurmacı’nın tahliyesi için hemen girişimde bulunacaklarına 13 gün bekleyip resmi tatil olan 1 Mayıs’ta Adliye’ye başvurdu. Tahliye talebi Nöbetçi İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne ulaşınca dosya, savcı Ercan Devrim’den talep edildi. Devrim, 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Cevdet Özcan’a, iddianamenin Başsavcılık onayında olduğunu ve tahliye talebinin, yargılamanın yapılacağı mahkeme tarafından değerlendirmesinin uygun olacağını bildirdi.

3 Mayıs 2017: 5. Sulh Ceza Nöbetçi Hakimi Özcan ısrarla dosyayı talep etti. UYAP kayıtlarına göre dosyanın Nöbetçi Hakimliği’ne ulaşmasından 20 dakika sonra Kavurmacı için tahliye kararı verildi.

TAHLİYEYE İTİRAZ BİLE EDİLEMİYOR ÇÜNKÜ...
-Kavurmacı’yı serbest bırakan 5. Sulh Ceza Hakimliği, kararında tahliyeye 6. Sulh Ceza Hakimliği’nde itiraz edilebileceği yazıldı. Ancak kararın verildiği 3 Mayıs günü Başsavcılık, 20 gündür bekleyen Kavurmacı’nın da sanık olduğu TUSKON iddianamesini onayladı. İddianame ve dosya yargılamanın yapılacağı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

-Savcı Ercan Devrim, UYAP sistemi üzerinden yapamadığı itirazı bu kez yazılı olarak bir üst mahkemeye yaptı. Ama dosya yargılamanın yapılacağı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildiği için tahliye kararına itiraz değerlendirilemedi. Böylece tahliye kararına itiraz yolu da kapanmış oldu. Yani “Atı alan Üsküdar’ı geçti”. Arkasında 15 Temmuz şehitleri ailelerinin ve yaralılarının kalplerini kırarak.