FETÖ'nün iş dünyasına yönelik soruşturması kapsamında geçen yıl tutuklanan Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık sorunları nedeniyle önceki gün tahliye edilmesi tartışma oluşturdu.

Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği adına avukat Burak Bekiroğlu, Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Dilekçede özetle "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tehdit ve hakaret edildiği toplantıda gayet sağlıklıydı. Toplumda infial yaratan bu toplantı ve Kavurmacı'nın tahliyesinde kamu vicdanı yara almıştır. Orta yaşlı birisinin 8 ay önce sağlıklı, şimdi sağlığının bozulması şüphelidir. Raporu veren doktorlar ile tahliye kararının altında imzası olan hakimlerin firari imamlarla temasının olup olmadığının ortaya çıkarılmalı. Hem kendilerinin hem de birinci derece yakınlarının banka hesapları incelenmeli" denildi.

İRFAN FİDAN DOSYAYI HSK'YA GÖNDERDİ

Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre, başvuruyu inceleyen savcı Murat Çağlak, dilekçeyi bir yazıyla başsavcılığa gönderdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan da dosyayı dün Hakimler Savcılar Kurulu'na (HSK) gönderdi.

KARARI HSK VERECEK

Tartışılan tahliyeyle ilgili kararı HSK verecek.

Hesaplar, HTS kayıtları, serbest bırakan hakim ve savcılar ile raporlar tüm ayrıntılarına kadar incelenecek.