Bahçelievler'de lüks otomobil satan Kök Grup'un sahibi Özgür Yalçınkaya (35), 16 Eylül 'de ortadan kayboldu. Özgür Yalçınkaya'nın eşi Kübra Yalçınkaya bir gün sonra savcılığa başvurarak eşinin kaybolduğunu bildirdi. Olayla ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Yalçınkaya'nın en son olarak kendisi gibi otomobil ticareti yapan arkadaşı Recep A., ile Kartal'a otomobil bakmaya gittikleri belirlendi. Bunun üzerine emniyet müdürlüğüne çağrılan Recep A., arkadaşıyla görüştüğünü doğruladı ancak onu akşam saatlerinde Bahçelievler'e bıraktığını söyledi. Recep A.'nın söylediği yerde yapılan güvenlik kamera incelemesinde yalan söylediği ortaya çıkınca şüpheli olarak takibe alındı.

Tüm görüntüler incelendi


Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada Recep A.'yla ilgili toplanan güvenlik kamera görüntüleri incelendi. Yapılan incelemede Recep A.'nın içinde bulunduğu otomobilin, 3 kişiyle karşıya geçtiği daha sonra içinde 2 kişi bulunan bir halde geri döndüğü belirlendi. Recep A.'nın ertesi gün başka bir araçla Çatalca'da bulunan çiftliğine gittiği tespit edildi.

Görüntülerle ifadeler tutmayınca

Recep A., ifadesini yalanlayan güvenlik kamera görüntüleri üzerine gözaltına alındı. Polis Recep A.'nın şoförü Bayram A.(42) ile babası Mustafa A'yı (50) da gözaltına aldı.

4 el ateş etti


Çapraz sorgulanan şüpheliler, Özgür Yalçınkaya'nın öldürüldüğünü itiraf etti. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda polis nasıl gerçekleştiğini şöyle tespit etti; Recep A., Kartal'da otomobil almaya gittiği Özgür Yalçınkaya ile, daha önce fiyatı 500 bin lira olan bir otomobil alışverişinde kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle tartıştı. Recep A., Özgür Yalçınkaya'ya kendisinden 500 bin liraya aldığı otomobili, satmaya gittiğinde 'bunun kilometresiyle oynanmış" denildiğini, bu yüzden de 23 bin lira zarara uğradığını söyledi. Daha sonra küfürleşme yaşandı. Arka koltukta oturan Recep A., Maltepe'ye geldiklerinde tabancasını çekerek Yalçınkaya'ya 4 el ateş etti. Özgür Yalçınkaya otomobilde hayatını kaybetti.

Haber ile ilgili metin girin!.