İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla PKK'lı Leyla Amed'in öldürüldüğünü duyurdu. 

PKK’ya yakın yayın organlarının haberlerine göre Leyla Amed, PKK’nın askeri kanadı olan HPG’nin üst düzey yöneticilerinden biriydi.

Soylu da yaptığı açıklamada PKK'lı terörist Leyla Amed için, “Türkiye’deki en üst düzey terörist olan; Sözde Botan Saha Sorumlusu Kırmızı Kategorideki Leyla Amed” ifadelerini kullandı.

PKK’lılar Türkiye’nin Hannover elçiliğine saldırdı PKK’lılar Türkiye’nin Hannover elçiliğine saldırdı

MEDYANIN GÖRMEDİĞİ LEYLA AMED KİMDİR

PKK-PJAK'ın en üst düzey yöneticilerinden olan terörist Leyla Amed'in 11 kişilk yönetim kadrosu içinde olduğu da öğrenildi.

PKK yayın organları "Leyla Amed" kod adlı Hamdiye Yalçınkaya'nın 2006 yılından itibaren PJAK yönetiminde olduğu bilgisini yazdı. Hamdiye Yalçınkaya aynı zamanda PKK terör örgütünün Merkez Komite üyesi.

Leyla Amed'in öldürülmesini "büyük kayıp" olarak açıklayan PKK yayın organları haberi "Delal Amed kod adlı Hülya Eroğlu’nun 15 Kasım 2017 yılında yine Besta’da öldürülemsinin ardından PKK’nın kadın kadroları içindeki en büyük kayıp Leyla Amed" diyerek duyurdu. 

"PKK TÜKENME NOKTASINA GELDİ"

Leyla Amed'in öldürülmesiyle PKK'nın Bestler Dereler bölgesindeki etkinliğinin bittiği de haberlerde yer aldı. Haberlerde, Bestler Dereler bölgesinin 2015 yılından sonra PKK’nın hiç tutunmadığı bir bölge olduğu anlatılırken "Artık sadece kışın 8-10 kişilik gurupların yer altı sığınağında kaldı. PKK sürekli olarak kazandığından söz etse de PKK 2015 yılından bu yana tükenme noktasına geldi" ifadeleri kullanıldı.