Ankara’nın şehir şebeke suyundan ishal olduğunu ve bu suyu kesinlikle kimsenin kullanmaması gerektiğini belirten CHPAnkara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın evinin bulunduğu sitede kullanılan kaçak kuyu suyundaki ishal, tifo ve kolera gibi hastalıklara neden olan koliform bakteri oranı, laboratuar aygıtlarının ölçebileceği 200 değerinin çok üzerinde çıktı.


ASKİ ekiplerinin Aylin Nazlıaka’nın sitesinin deposundan aldıkları suda yaptıkları tahliller sonucunda suyun adeta mikrop yuvası olduğu belirlendi.

ASKİ yetkilileri, kuyudan alınarak sitenin deposuna verilen suda tifo ve kolera gibi hastalıklara neden olacak laboratuvar aletlerinin ölçebileceği değerlerin çok üzerinde patojen bakteriler tespit ettiklerini bildirdiler. 

SÖZLERİNİN YALAN OLDUĞU ANLAŞILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, laboratuvar sonuçlarının çıkması üzerine yaptığı açıklamada, “CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, ısrarlı bir şekilde şebeke suyunun mikroplu olduğunu ve insanları ishal ettiğini iddia etmişti. Nazlıaka’nın sözlerinin tamamıyla yalan ve insanlara algı yönetimi yapma amaçlı olduğu çok net olarak anlaşıldı. Çünkü bahçesinde yapılan denetimde keson kuyu (yüzey sularını toplayan kuyu) olduğu tespit edilmiştir. Nazlıaka’nın kaçak olarak su aldıkları bu kuyudan doldurdukları depo tamamen paslı. Bunun yanı sıra depodan evlere dağıtım yapan su borularının da tamamen pas içinde olduğu basın mensupları tarafından da görüntülenmişti. ASKİ ekiplerimizce kaçak sukuyusu tarafından su verilen Aylin Nazlıaka'nın villasını besleyen depodan alınansu numuneleri incelemesinde inanılmaz bir sonuç ortaya çıktı. Alınan sunumunesinde yapılan bakteriyolojik tahliller sonucunda 100 cc’de toplam koliform bakteri sayısı sıfır olması gerekirken 200'ün üzerinde olduğu belirlenmiştir. Bu tür suların laboratuar deneylerinde 200 koliformun üzerindeki bir değer olamayacağı düşünülerek, makina 200'ün üzerindeki değerleri ölçememektedir. Bu da Aylin Nazlıaka’nın patojen ile (hastalık yapan bakterileri) birebir muhatap olduğunu net bir şekilde ortaya koymaktadır. Koliform bakteriler insan ve hayvan dışkısında bulunan bakteri çeşididir. Bu da ishalin, tifonun, koleranın ve benzeri hastalıkların başlıca nedenidir. Dolayısıyla Aylin Nazlıaka'nın ishal nedeni çok açık ortaya çıkmıştır. Aynı şekilde laboratuar deneyinde sıfır olması gereken E koli sayısı 83.1 çıkmıştır. Bu koli de ishal, ateşli kusma ve zehirlenmelere yol açmaktadır. Aylin Nazlıaka, kullandığı kaçak kuyu suyunun ve paslı depolardan musluğuna aldığı suların kurbanı olarak ishal olmuştur. Biz iddia ettik, tespit ettik, tahlil yaptık ve vatandaşlarımıza Aylin Nazlıaka’nın kesin ishal nedenlerini ortaya koyduk. Şimdi Nazlıaka’ya düşen, şebeke suyu hakkındaki yalan ve iftira niteliği taşıyan beyanlarını ispat etmesidir ya da çıkıp tüm kamuoyu önünde bizden, taciz ettiği, tahrik ettiği Ankaralılardan özür dilemesidir” dedi