Hakkari Çukurca’ya 25 km uzaklıktaki Hantepe üs bölgesine PKK’lı teröristlerin 20 Temmuz2010’da düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerden biri olan Piyade Uzman Onbaşı Samet Yılmaz’ın ailesi, çocuklarının şehit edildiği yeri görmek istedi. Oğlunun adını görünce...

Yılmaz ailesinin isteği üzerine harekete geçen Genelkurmay, şehidinManisa’da yaşayan babası Selahattin Yılmaz, annesi Hatice Yılmaz, ağabeyi Sedat Yılmaz ve dayısı Aycan Açıkgöz’ü alıp önce uçakla Van’a ardından askeri helikopterle Yüksekova’ya, buradan da başka bir helikopterle Çukurca’ya 2. Hudut Tugay’ına gönderdi. Tugay binasında şehitlerin isminin yazılı olduğu duvarda oğlunun adını gören anne Yılmaz gözyaşlarına boğuldu.

BİZ AĞLADIK BAŞKA ANNE BABALAR AĞLAMASIN

Daha sonra oğlunun şehit edildiği bölgeye götürülen ve yaşanan çatışmayla ilgili Binbaşı Serdar İpekoğlu’dan bilgi alan Yılmaz ailesi duygusal anlar yaşadı gözyaşlarına boğuldu. Şehidin babası Selahattin Yılmaz, “Biz ağladık, başka anne, babalar ağlamasın istiyoruz, bu Vatan hepimizin, birlik, beraberlik içinde yaşayalım diyoruz. Allah başka kimsenin ocağına ateş düşürmesin. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.