Hatay'da otizmli oğlu için dernek kuran anne, oğlunu olimpiyatlara hazırlıyor. 5 yıl önce eşini trafik kazasında kaybeden ve hayatını tek oğlu olan otizmli Ertuğrul Gök'e adayan Sara Gök, Türkiye şampiyonasına hazırlık yapan oğlu ile İskenderun ilçesindeki kapalı yüzme havuzunda İHA muhabirine konuştu. Otizmli olan oğlu Ertuğrul Gök ile gurur duyduğunu söyleyen Sara Gök, "Oğlum için Hatay Otizmliler Derneği, Hatay Engelliler Spor Kulübü Derneği ve Hatay Özel Suyun Rengi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'ni kurdum. Oğlum Ertuğrul, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen yüzme bölge şampiyonasında uzun mesafe 800 ve 400 metre serbest stilde iki altın madalya ve bir gümüş madalya kazanarak ikincilik elde etti. Geleceğe dair daha umutluyuz. Daha çok gururlanacağımız günlerin olacağına inanıyoruz. Hedefimiz olimpiyatlar. Ertuğrul'un tüm dünyadaki otizmlilere emsal teşkil etmesi için mücadele ediyorum. Otizm başarıya engel değildir. İstedikten sonra aşılmayacak hiçbir engel yoktur" dedi.

Otizmli Ertuğrul'un başarısında anne Sara Gök'ün tırnaklarıyla örnek bir mücadele sergilediğini söyleyen İskenderun Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Arıkoğlu ise, "Sara hanım ve Ertuğrul'daki azmi görünce öyle duygulandım ki bir annenin evladı için neler yapabildiğini anladım" diye konuştu.

Ertuğrul'u Türkiye şampiyonasına hazırlayan antrenörü Mustafa Sırma da, Ertuğrul'un özel bir sporcu olduğunu, yetenekleri ve azmi sayesinde güzel başarılara imza atıldığını ifade ederek, hedeflerinin olimpiyatlar olduğunu kaydetti.

Ertuğrul, Hatay'ın ilk ve tek otizmli yüzme şampiyonu.