Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki mescitte namaz kılarken MLKP’liler tarafından çivili sopalarla saldırıya uğrayan öğrencilerin yaşadıklarını kamuoyuna duyuran STAR, şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın etkinliğine katılmak üzereyken üniversitenin içinde aynı grubun saldırısına maruz kalan öğrencilerin darp raporlarına ulaştı. 19 Aralık’ta Diyanet’in organize ettiği etkinliğe gitmeye hazırlanırken solcu gruplar tarafından saldırıya uğrayarak darp edilen öğrenciler, saldırıyı ve sonrasında aldıkları darp raporlarıyla ilgili Star’a anlattı. Öğrenciler, Diyanet’in, ‘Şehrin Kalbinde Buluşalım’ etkinliğine katılmak için servise binmek üzereyken 30 kişilik grup tarafından saldırıya maruz kaldığını söyledi. ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversitesi öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in de katılacağı etkinlik kapsamında sabah namazında bir araya gelecekti. Ancak servise binmeye hazırlanan öğrenciler, üniversitenin içinde kabus yaşadı. Öğrenciler, o anları şöyle anlattı:  “Etkinlik sabah erken saatteydi. Diyanet’in tahsis ettiği servis sabah 5’te ODTÜ kampüsünden bizleri alacaktı. Servisin durduğu noktaya gittiğimizde kalabalık marjinal solcu bir grup gördük. Yaklaşınca gruptakilerin ellerinde sopalar olduğuna fark ettik. Diyanet’in yolladığı servis şoförünü de tehdit ederek, kampüsün dışına çıkmasını söylediler.

SOPALARLA SALDIRI

Bize, programı kimin organize ettiğini sordular. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tertip ettiği söyledik. Bizi sorgulayıp, kimliklerimizi zorla göstermemizi istediler. Tartışma çıkınca ellerindeki sopalarla bizlere saldırmaya başladılar. Karşı koymak yerine uzaklaşmaya çalıştık. Kaçarken yere düşen arkadaşlarımız oldu. Saldırgan gruptakiler, yere düşenlere vurmaya devam etti. Olay sonrası birçok arkadaşımız doktora giderek darp raporu aldı."

HASTANELİK OLDULAR

Vandallar tarafından sopalarla saldırıya uğrayan öğrencilerin çoğu doktordan darp raporu aldı. Üniversite yönetimi, saldırganlara sadece kınama cezası verdi.

VANDALLARA CEZA YERİNE KINAMA

ODTÜ’de yaşanan saldırının ardından Görmez’in, kendilerine “Geçmiş Olsun” dileğinde bulunduğunu belirten öğrenciler, Diyanet İşleri Başkanımız, üniversitede yeterli güvenlik önleminin alınmaması karşısında şaşkınlık yaşadığını ve bu konuda Rektör ile görüşeceğini söylediğini anlattı. 

KINAMAYLA YETİNİLDİ

Ellerindeki darp raporlarına rağmen, Üniversite yönetiminin gerekeni yapmadığına dikkat çeken mağdur öğrenciler, “Bu saldırganlara sadece kınama cezası veriyorlar. Okulda geçen yıl da bir araştırma görevlisini darp ettiler. Olay o zaman da kınama cezasıyla geçiştirildi” açıklamasını yaptı.