Öcalan'ın iki mahkumla 'alevilik' üzerine tartıştığı ve kendilerine ziyaretine gelenlere Öcalan hakkında mesaj ilettiği iddia edilildi. İmralı'da Abdullah Öcalan'ın yanında bulunan 5 mahkumdan Nasrullah Kuran ve Çetin Arkaş'ın Silivri'ye nakledilmesinin yankıları sürüyor. Bu ilginç gelişme kimi çevrelerce çözüm süreci için oluşturulduğu söylenen "Öcalan'ın sekreteryası dağıtıldı" şeklinde yorumlandı.

"Öcalan tecrit edildi" iddialarına konu olan olaya ilişkin çarpıcı bir kulis, çözüm sürecini yakından takip eden isimlerden biri olan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi'den geldi. Yazar, "Öcalan iki mahkumdan neden kuşkulandı?" başlıklı köşesinde çok konuşulacak kulisi böyle aktardı:

TARTIŞMA YAŞANMIŞ

"İki mahkumun gönderilmesini Öcalan'ın istediği yönünde şeyler geldi kulağıma. Havalandırmaya çıkıldığı zaman Öcalan'la aralarında, ”Alevilik” konusundaki yaklaşımdan dolayı bir tartışma yaşanmış, Öcalan'ın Aleviliği bir kültür meselesi olarak görmesine itiraz etmişler.

"ZİYARETÇİLERE MESAJ TAŞIDILAR" İDDİASI

Ayrıca Öcalan'ın iki mahkumla ilgili bazı kuşkularının oluştuğu söyleniyor. İki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla taşınan mesajlardan rahatsız olmuş. Daha da önemlisi, iki mahkumun ziyaretçileri aracılığıyla kendisi hakkında dışarıya mesaj ilettiği kuşkusuna kapılmış.

Öcalan bu? Kolay değil Ortadoğu'da 32 yıldır ayakta kalmayı başaran PKK gibi bir örgütü kurup yöneten bir adam. Kuşkuları ve sezgileri çok güçlü. Öcalan'ın ajan olduğundan kuşkulandığı bazı PKK yöneticilerini infaz ettirdiği bilinmiyor mu? Halen nikahlı karısı olan Kevser Öcalan'ı böyle bir kuşku sonucunda hedef haline getirmedi mi?"