İşkence uygulayarak öldürdüğü kedinin görüntülerini yayınlayan Eskişehirli öğrenciye protesto!

Kocaeli'de bir grup hayvansever, Eskişehir'de kafeden sahiplendiği kediyi işkenceyle telef ettiği ve ölmeden önce çektiği görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayımladığı ileri sürülen üniversite öğrencisini protesto etti.

İzmit Sabri Yalım Park'ında bir araya gelen 100 kişilik grup, "Bugün hayvanlar, yarın biz", "İşkenceye, zulme, tecavüze hayır", "Adalet İstiyoruz", "Yaşamak onların da hakkı" yazılı dövizler taşıyarak, Hürriyet Caddesi'nden Kültür Tepesi'ndeki Atatürk anıtı önüne kadar yürüdü.

Gruptakiler adına açıklama yapan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Arzu Nazan Kulluk, Kocaeli ve Türkiye'nin dört bir yanında merhamet ve vicdan taşıyan binlerce kişinin bu vahşeti kınamak ve tek ses olarak ' kedi katili niçin serbest' diye sormak için meydanlarda haykırdığını dile getirdi.

Türkiye'de hayvanlara karşı şiddet olayların arttığını öne süren Kulluk, şöyle devam etti:

BİR İNSANI DA ÖLDÜREBİLİR

"Bir hayvanı öldüren kişi, yarın da bir insanı öldürebilir. Hayvana işkence yapan, vahşet uygulayan ve yaşama hakkını gasbeden kişiler hapisle cezalandırılmalıdır. Türkiye'de hayvanlara vahşet uygulayanların Kabahatler Kanunu çerçevesinde cezalandırılmasına karşıyız. Bu, hayvan katilleri için caydırıcı değil. Hayvanlara karşı yapılan vahşetler, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamından çıkarılarak, Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmalıdır. Adalet mazlumun hakkını koruduğu sürece adalettir."

Bakım evlerinde hayvanların aç, susuz ve hastalıkla gelen ölümlere mahkum edilmesine karşı olduklarını kaydeden Kulluk, hayvanların sokaklardan toplanıp "doğal yaşam alanı" denilen ölüm kamplarına doldurulmasına karşı olduklarını anlattı. Grup, açıklamanın ardından dağıldı.