Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda iki DHKC üyesi tarafından saatlerce rehin tutulduktan sonra katledilen Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın 6. kattaki odası, olayın ardından incelemeler için kapatıldı. Olay yeri inceleme ve terörle mücadele şubesi polisleri gün boyu yaptığı incelemeleri akşam saatlerinde bitirdi.
Savcı Kiraz'ın 6. kattaki odasında 7.65'lik, "Fransız onlusu" diye tabir edilen silah bulundu. Saldırganların bu silahı kullandığı belirtildi.
Silah inceleme için Emniyet'e götürüldü. Al Jazeera'nin adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre odada tek silah bulundu. Saldırganların sadece birinde silah olduğu öğrenildi.

Salı günü, sahte avukat kimliğiyle Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'na giren iki saldırgan Gezi olayları sırasında gaz kapsülü ile başından yaralan ve 9 ay komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne dair soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin almıştı. Saldırgalar DHKC örgütüne yakın sitelerden savcıyı öldürüceklerine dair tehditlerini duyururken, Berkin Elvan dosyasındaki şüpheli polislerin kimliklerinin açıklanmasını istemişlerdi. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'ın da aralarında olduğu kişiler saldırganlarla savcıyı serbest bırakmaları için görüşmüştü.

Ancak arabulucuların çabaları sonuçsuz kalmış ve savcının odasından silah sesleri duyulunca operasyon başlatılmıştı. ART arda duyulan patlama ve silah seslerinin ardından hastaneye kaldırılan Savcı hayatını kaybetmişti. İsimlerinin Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol olduğu açıklanan iki örgüt üyesi de operasyonda öldürülmüştü.