Merkez Kayapınar İlçesi’nde 2 polisin şehit olduğu IŞİD’in hücre evlerine düzenlenen operasyonda öldürülen 7 kişi ve gözaltına alınan 15 şüpheliyle ilgili soruşturma sürdürülürken, ölü ele geçirilenlerden kimliği tespit edilen Bingöl nüfusuna kayıtlı Veysel Argunağa’nın yaşadığıAlmanya’nın bremen kentinden IŞİD’e katıldığı ortaya çıktı. Facebook hesabında IŞİD ile ilgili paylaşımlarda bulunan ve yorumlar yapan Argunağa’nın paylaşımlarından, ailesinin karşı çıkmasına rağmen IŞİD’e katıldığı ve yakınlarının IŞİD’e katılmasına tepkiler gösterdiği ortaya çıktı. 

 
"HEPSİNİN KAFASINI KESECEĞİZ!"

Veysel Argunağa bir paylaşımında, "Cihan abla, yakında hepsinin kafasını keseceğiz, o kansızların RABBI kim ne için savaşıyorlar toprak için mi, hepsini cehenneme göndereceğiz inşallah. Uyanın artık ALLAH azze ve celle diyor ki, eğer mumin iseniz yalnız benden korkun, dinsizlerden değil" diye yorum yaptı.

ÖLEN 2 IŞİD ÜYESİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ
 
Diyarbakır’da gerçekleştirilen ve 7 IŞİD’linin öldürüldüğü, 15 kişinin gözaltına alındığı ve 2 polis memurunun şehit olduğu hücre evi baskını ile ilgili soruşturma sürüyor. Çatışmada öldürülenlerden 5 kişinin kimliği tespit edilirken, 2 kişinin kimlik tespit çalışmaları sürüyor. 
 
Gözaltında bulunanların gözaltı süresi uzatılırken, soruşturmada öldürülen ve gözaltına alınanların iletişim kayıtlarının incelendiği ve söz konusu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara’da patlatılan bombalar ile ilişkilerinin olup olmadığı araştırılıyor.