PKK'dan bıkan bölge halkı, "Bu olayları kabul etmiyoruz. Burası peygamberler diyarıdır, öyle gelişi güzel bir vilayet değildir. Devlet buraları teröristlerden temizlesin" çağrılarında bulundu.

1 Kasım'daki seçimlerin ardından da Hasırlı, Fatih Paşa, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde hendek kazıp, barikat kurarak yaşamı hiçe sayan teröristlerin saldırılarını sürdürdüğü ilçede esnaf kepenk açamaz, ulaşım sağlanamaz, ilçedeki tarihi yapılar güvenle ziyaret edilemez hale geldi.

TERÖRİSTLER VATANDAŞA BASKI UYGULUYOR
Kimi ilçe sakini katlanılamaz hale gelen terörist saldırılar nedeniyle yanlarını aldıkları bazı eşyalarla evlerini terk ediyor, kimi vatandaşlar yaşadıkları korku nedeniyle eşyalarını dahi alamadan evlerinden ayrılmak zorunda kalıyor, göç etme imkanı olmayan vatandaşlar ise terörün gölgesinde yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

Teröristlerin uyguladığı baskı ve ilçe merkezlerine taşıdığı saldırılardan dolayı vatandaşlar günlük yaşamlarını sürdürmekte zorlanıyor.

Terör saldırıları nedeniyle zaman zaman elektrik ve su kesintileri yaşanırken, ilçede çöpler düzenli olarak toplanmıyor.

BÖLGE HALKI PKK'YA İSYAN ETTİ
Bölge halkı, teröristlerin mahallelerinde silahla gezdiklerini, endişe duydukları için evlerinden dışarı çıkamaz hale geldiklerini söyledi.

"Camilere gidemiyoruz. Huzur yok. 'İnadına barış' diyorlar ama barışı onlar getiremez. Barışı ancak devlet getirir. Bunlar Kürt'ün de Türk'ün de temsilcisi olamaz" diyen Uçar, rahat bir şekilde uyuyamaz hale geldiklerini aktardı.