Ergenekon'dan hapse mahkum olan İlker Başbuğ'un cezaevinden yaptığı açıklamalara bir yenisi daha eklendi. 

Başbuğ, 'Bize yapılan kara propagandadır' başlığını taşıyan yazılı açıklamasında, yıllar önce Ağlama Duvarı'nda çekilen fotoğrafı üzerinden yapılan yorumlara da cevap verdi. 

AĞLAMA DUVARI AÇIKLAMASI

İşte İlker Başbuğ'un açıklamasındaki o bölüm:

2004 yılında, Genelkurmay 2. Başkanı iken İsrail'e resmi bir ziyaret yapmıştım. Resmi programda Kudüs'teki Ağlama Duvarı ile Mescid-İ Aksa'yı ziyaret de yer almaktaydı. Ev sahibinin yaptığı tekliflere uymak ve özellikle inançlarına karşı saygılı davranmak her şeyden önce bir nezaket ve insanlık kuralıdır.

FATİHA OKUDUM

12 Haziran 2008 günü, Kudüs'teki Ağlama Duvarında çekilen fotoğraflar bir gazetede yayımlandı. Osmanlı İmparatorluğu'nun zamanında tamir ettirerek koruduğu Ağlama Duvarını ziyaret esnasında, Fatiha suresini okuyarak dua ettik. Daha sonra da Mescid-i Aksa'yı ziyaret ettik. Biz Müslümanlar için ayrı bir önemi olan bu Cami de dua ederken çekilmiş fotoğraflarımızda var, ancak kendilerinde insanların inançlarını, imanını sorgulama hakkını görenler, bu fotoğrafları görmediler. Ağlama duvarında çekilmiş bu fotoğrafları, kara propaganda amaçları için kullananlar, her sıkıştıklarında bu fotoğraflara dört elle sarıldılar. İftiralarına, hakaretlerine devam ettiler'