Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunulduğu gece, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Aktepe, "15 Temmuz akşamı yapılmak istenen darbenin bu örgütün en tepesindeki kişinin yani Fetullah Gülen'in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir" dedi. Aktepe, meslekten atıldıktan sonra kendisine her ay 4 bin 500 lira destek sağlandığını söyledi.
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat  Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında polislerce gözaltına alınan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Gürsel  Aktepe,  ifadesinde, görevde olduğu dönemlerde genellikle istihbarat biriminde çalıştığını  anlattı.  Aktepe, darbe girişiminin olduğu gece "Darbe oldu herkes destek için  çıksın daha önce çalıştığı yerin yakınına geçsin, General Mehmet ile irtibata  geçsin" diye atılan bir mesajın ardından harekete geçtiğini belirtti. Kendisi gibi meslekten ihraç edilen ve hakkında yakalama kararı  bulunan eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı ile Emniyet Genel  Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yakınlarına gittiğini ifade eden Aktepe,  yanlarında tabanca olduğunu da söyledi. İlahiyat Fakültesi mezunu olduğunu, üniversite döneminde sohbet  toplantılarına katıldığını dile getiren Aktepe, Fetullah Gülen'e sempatisinin  olduğunu aktardı.

4 BİN 500 LİRA MAAŞ GELİYORDU 
 Aktepe, meslek hayatı sırasında ABD'ye görevli gittiğini, iki gün  Gülen'in evinde kaldığını ve sohbet toplantılarına katıldığını belirterek,  meslekten atıldıktan sonra kendisine her ay 4 bin 500 lira destek sağlandığını  söyledi. Aktepe, parayı Samanyolu Koleji'nde öğretmenlik yapan "Zübeyir" kod adlı  şahıstan aldığını kaydetti. "FETÖ'nün her kurumda bir imamının olduğunu" söyleyen Aktepe, görevde  olduğu dönemde "Doktor" kod adlı "MİT imamı" ile çeşitli sohbet toplantılarında  bir araya geldiğini söyledi.  Darbe girişimini kesinlikle kabul etmediğini belirten Aktepe, "15  Temmuz akşamı yapılmak istenen darbenin bu örgütün en tepesindeki kişinin yani  Fetullah Gülen'in bilgisi ve talimatı olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir"  dedi.   Aktepe, darbe girişiminin makam hırsından kaynaklandığına yönelik  görüşünü de dile getirdi. İç Güvenlik Paketi'nin ardından yapılan düzenleme sonucu meslekten  ihraç edilen Aktepe hakkında usulsüz dinleme soruşturması kapsamında arama kararı  bulunuyordu.