Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde altı mahallede dönem dönem sokağa çıkma yasağı ilan ediliyor. Mahalle sakinleri sadece özel durumlarda evlerinde dışarı çıkabilirken bazı mahallelerin şimdiden yarısı boşalmış durumda. Cemal Yılmaz, Cevat Paşa Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş Mahallesi ve Gazi Caddesi bölgesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK’nın militanları arasında sık sık çatışmalar yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların devam ettiği Sur’da muhtarlar ise çarpıcı bir açıklamada bulundu: “Hendek kazanları, barikat kuranları tanımıyoruz. Aralarında Suriye’den gelenler var...

BİRÇOK AİLE GÖÇ ETTİ

Fatihpaşa Mahallesi muhtarı Fatih Açin komşularının büyük bölümünün geçici olarak başka şehirlere göç ettiklerini ancak olayların devam etmesi yüzünden geri dönmeyi düşünmediklerini ifade etti. Açin, sokaklarda çatışan gençlere yaklaşamadıklarını bölge silahlarının susmamasından büyük zarar gördüğünü söyledi.

'SURİYE'DEN GELENLER VAR, HEPİMİZE ZARAR VERİYORLAR'

Cevatpaşa mahallesi muhtarı Veysel Hatırasu ise devam eden çatışmaların ilçede yaşamı durdurduğunu belirterek şöyle devam etti: Sokağa çıkma yasaklarının biri bitiyor diğeri başlıyor. Çözüm süreci devem ederken ilçede hayat çok güzeldi. Çözüm süreci bittikten sonra sokağa çıkamaz olduk. Şimdi sokaklar savaş alanı gibi. Başımızı evden dışarı çıkartamıyoruz. Biz bu sokaklarda hendek kazan bomba patlatan kişileri tanımıyoruz. Tanısak gidip konuşacağız. ‘Yapmayın evladım’ diyeceğiz. Aralarında Suriye’den gelenler var, bu şekilde davranarak hepimize zarar veriyorlar. Hatta ama bu gençler HDP’li milletvekillerini dahi dinlemiyorlar.