Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından kazılan bomba tuzaklı hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi kapsamında başlatılan operasyon devam ederken, dün Fırat mahallesinde kıstırılınca teslim olan 6'sı kadın 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor.

25 TERÖRİST TESLİM OLMUŞTU
Nusaybin ilçesinde kazılan hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için polis ve askerin müşterek 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra başlattığı operasyon sürüyor. Operasyon kapsamında şiddetli çatışmalar yaşanırken, dün Fırat Mahallesinde kıstırılan 6'sı kadın 25 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu.

KADIN TERÖRİST ARKADAŞLARINI İKNA ETMİŞ
PKK'lıların toplu halde teslim olmaları ile ilgili şimdiye kadar resmi olarak detaylı açıklama yapılmazken, güvenlik kaynakları, önce bir kadın PKK'lının yapılan "Teslim ol" çağrıları üzerine teslim olduğunu ve kendilerine güvence verilmesi durumunda arkadaşlarının da teslim olacağını söylediği öğrenildi. Devletin ve güvenlik güçlerinin teslim olanları adalet karşısına çıkaracağı sözü vermesi üzerine kadın PKK'lının gidip diğer arkadaşlarını da getirdiği ve böylelikle 25 PKK'lının toplu olarak teslim olduğu öğrenildi.

SORGU SÜRÜYOR
Nusaybin'de ilk kez bu kadar toplu bir teslim olma gerçekleşirken, terörister üst aramasından geçirildikten sonra ilçedeki kapalı spor salonuna götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen PKK'lılar, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. PKK'lı teröristlerin sorgularının gözaltı süresi olan 4 gün boyunca sürmesi bekleniyor.
Nusaybin'de teslim olan 25 PKK'lının sorgusu devam ediyor