Nobel Kimya Ödülünü kazanan Aziz Sancar'ın HDP'ye yakın olduğuna yönelik haberler ailesi tarafından reddedildi.
 
"SİYASALLAŞTIRILMASINDAN RAHATSIZIZ"

Ödülün ardından Aziz Sancar'la ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. Özellikle kamuoyunda Sancar'ın HDP'ye yakın olduğuna yönelik iddiaların asılsız olduğunu belirtildi. Bilim adamının yeğeni olan Gani Sancar, olayın siyasallaştırılmasından rahatsızlık duyduğunu anlattı.
 
"AİLE İÇİNDE RAHATSIZLIK YARATTI"


Amcası Aziz Sancar'ın HDP'ye yakınmış gibi lanse edildiğini kaydeden Yeğen Gani Sancar, "Güzel bir gelişmenin mutluluğunu yaşıyorduk ki olayın siyasallaştırıldığını gördük. Bu durum aile içinde de huzursuzluk yarattı" dedi.


 
"SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ HDP DEĞİL"

Aslen Mardinli olduklarını belirten Gani Sancar, HDP ile uzaktan yakından alakalarının bulunmadığına dikkat çekerek, "Bu bayrağın altında doğduk büyüdük Mardinliyiz. Siyasetle lanse edilmesini istemiyoruz. Siyasallaştırılması güzel bir olay değil. Siyasi görüşümüz HDP değil" diye konuştu.
 
NOBEL ÖDÜLÜ 2 MESLEKTAŞIYLA PAYLAŞTI


Prof. Dr. Aziz Sancar, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen üç kişi arasında biri oldu.

"DNA onarımı" konusundaki bilimsel çalışmasıyla dikkat çeken Sancar, ödülünü aynı dalda Tomas Lindahl ve Paul Modrich ile paylaştı. Prof. Dr. Aziz Sancar, Lindahl ve Modrich; hücrelerin hasar gören DNA'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde kazandı.
 
Ödülün sahiplerinin açıklanmasının ardından Twitter'da Nobel Ödülü hesabından tweet atıldı
.