17 Aralık 2013 tarihli soruşturması sırasında Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen “sıfırlama tapesi” çok konuşulmuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuyu geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme getirdi. Bunun üzerine Erdoğan da Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Peki ses saydı gerçek mi değil mi?  Merak edilen soruya Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında yanıt verdi. Şener, o dönem soruşturmayı yürüten firari FETÖ'cülerin açıklamalarına dayanarak böyle bir konuşmanın doğru olmadığını yazdı. İşte o yazı:

CELAL KARA: BEN DE BİLMİYORUM: "Bu konuşmanın gerçek olup olmadığı firari FETÖ’cü 17 Aralık soruşturma savcısı Celal Kara’ya da soruldu. Kara 25 Ocak 2015 günü Cumhuriyet’ten Can Dündar’ın “Başbakan’la oğlu Bilal arasında geçen birçok konuşmanın kaydı sızdı internete...Nasıl kaydedildiğini biliyor musunuz?” sorusuna şu cevabı verdi; “Onların menşeini ben de bilmiyorum… Bilal Erdoğan eğer 25 Aralık’ta dinlendiyse babası da bir ihtimal dolaylı olarak takılmış olabilir. Somut bir bilgim yok; çünkü 25 Aralık’ın içeriğini bilmiyorum.” 25 Aralık soruşturmasının içeriğini bilen firari FETÖ’cü savcı Muammer Akkaş’tı.

AKKAŞ: BİZİM DOSYAMIZDA BÖYLE BİR KAYIT YOK: 18 Mayıs 2015 günü FETÖ’nün yayın organı MİLLET gazetesinden Bülent Ceyhan’ın “Başbakan ile oğlu arasında ‘Sıfırlama tapesi’ diye bilinen bir ses kaydı internete düştü… Bu dinlemeyi kim yaptı?” sorusuna Akkaş; “Bu ses kaydından internette yayınlanana kadar hiç haberim olmadı. Bizim dosyamızda böyle bir kayıt yok..”

YAKUP SAYGILI: HANİ DİNLEMİŞTİK Bu tape ile ilgili bir belge de 17/25 Aralık soruşturmasının Mali Şube Müdürü FETÖ üyesi Yakup Saygılı’nın twitter hesabından paylaşıldı.

16 Haziran 2016 günü paylaştı. Tapenin sızdırılmasıyla ilgili suçlanan Saygılı’nın yayınladığı İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın 10 Temmuz 2014 tarihli belgesinde, dosyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında doğrudan geçen bir konuşma olmadığı yazıyordu.

Biliyorum birileri yine kızacak ama ilgilenenler için gerçekler bunlar. Şu ana kadar sıfırlama tapesinin doğru olduğuna dair bir delil ortaya çıkmadı. Çıkarsa onu da yazacağım."

Nedim Şener'in yazısının tamamı