Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde serinlemek için girdikleri yangın söndürme havuzunda boğularak can veren iki gencincenazesinde gözyaşları sel oldu. Cenaze namazını kıldıran imamın sıcak havada nasihatlerini uzatması da tepkilere yol açtı.

Bayramı hayrı için Bursa'dan Dursunbey'in Doğancılar Mahallesi'nde oturan akrabalarının yanına gelen Mehmet Yılmaz (17), Adil Karabulut (18) ve S.Ö. (18) serinlemek için yangın havuzuna girdi. Cep telefonu ile konuşmak için havuza girmeyi erteleyen S.Ö., iki arkadaşının suda çırpınarak gözden koyması üzerine mahalleye gidip durumu bildirdi.

Daha sonra havuzdan cansız bedenleri çıkarılan iki gencin cenazeleri Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından Doğancılar mahallesine getirildi. Evlerinin önüne getirilen cenazeleri gören yakınları fenalık geçirdi. Harman alanında kılınan cenaze namazı öncesi imamın sıcak havada uzun süre nasihat etmesi tepkiye sebep oldu. Cemaatin içinden bir kişi 'yaşlılar var hocam' demesi üzerine imam ise 'sabretsinler abi ya senede bir defa geliyorlar ne olmuş yani' diye cevap verdi. Daha sonra hoca cemaatten helallik istedi.

Kılınan iki cenaze namazının ardından gençlerin naaşı dualar eşliğinde köy mezarlığına defnedildi.