28 Eylül'den bu yana tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50), bugün Edirnekapı Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak. Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenleniyor. Yunanistan'dan gelip 'Cep herkülü'nün cenazesine katılan ezeli rakibi Leonidis Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ünlü halterciye veda etti..

Öğle namazını müteakip düzenlenecek tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü.

Naim Süleymanoğlu

LEONİDİS DE GELDİ, TABUTUNA ÖPEREK VEDA ETTİ

Süleymanoğlu'nun rakibi olan Yunan halterci Leonidis de cenazeye katılan isimler arasındaydı.Eskiden Süleymanoğlu'un en önemli rakibi olan Leonidis Fatih Camii'nde Süleymanoğlu'nun tabutunun yanına geldi.

Tabutun başında bir süre bekleyen Leonidis, ardından Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ona veda etti. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

Naim Süleymanoğlu

BAKAN OSMAN BAK: O BİR EFSANEYDİ

Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "O bir efsaneydi. Milletimizin başı sağ olsun"dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağolsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

Türkiye'yi yasa boğan Süleymanoğlu'nun hikayesi özetle şöyle:

İLTİCA ETMİŞTİ

Naimi kaybettik… Türkiye evladına ağlıyorBulgaristan'ın Mestanlı kentinde 23 Ocak 1967'de dünyaya gelen Naim Süleymanoğlu, güreşle başladığı spor hayatına halterle devam ederken, Naum Şalamanov adıyla Bulgaristan'a 2 dünya şampiyonluğu getirdi. Doğu blokunun boykot etmesi nedeniyle, altın madalya kazanmasına kesin gözüyle bakılan 1984 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'na katılamayan Naim, 1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Büyükelçiliğimize sığınarak Türkiye'ye iltica etti. Büyükelçilik ilk başta şampiyon sporcuyu kabul etmek istemese de devreye bizzat Başbakan Turgut Özal girdi ve işlemlerin tamamlanmasını sağladı.

SİYASETTE BAŞARISIZ

Başarısız olduğu 2000 Sidney Olimpiyat Oyunları'nın ardından sporculuğa veda etti, siyasete atıldı. 1999 genel seçimlerinde Bursa'dan bağımsız milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2004 yerel seçimlerinde bu kez MHP'nin İstanbul Kıraç Beldesi belediye başkan adayı oldu ancak yine başarı sağlayamadı. Son yıllarda inzivaya çekilen ve sağlığı bozulan ‘Cep Herkülü' 23 Eylül'de aniden fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Siroza bağlı karaciğer yetmezliğinden dolayı tedavi gören Süleymanoğlu'na 6 Ekim 2017'de ameliyatla karaciğer nakli yapıldı. Nakil sonrası beyin kanamasına bağlı ödem nedeniyle beyin ameliyatına alınan milli sporcu, dün 14.50'de hayata gözlerini yumdu.