Müslim'e Bir Tepki de Çavuşoğlu'ndan: Sen de Korkabilirsin
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye sınırındaki Cerablus kasabasını IŞİD'den temizlemek için başlatılan askeri operasyon ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Türkiye'nin amacının Suriye'deki bataklığı kurutmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "YPG Fırat'ın doğusuna geçmeli, Aksi takdirde biz gereğini yaparız" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Suriye'nin diğer tarafından IŞİD'in gönderdiği roketler bizim şehirlerimizi hedef alıyordu. Bu arada IŞİD bu füzeleri nereden buluyor? Kim veriyor? Bu operasyonun amacı IŞİD'i sınırımızın diğer tarafından temizlemektir, kuzeyden aşağıya doğru süpürmektir

"ÖSO SINIRI GEÇTİ"

Biz başından beri bunu planladık. Tüm elimizdeki imkanlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Özgür Suriye Ordusu'da buraya girdi, sınırı geçti Tanklarımız da bu geçişi garanti altına almak için şu anda gerekeni yapıyor yani TSK'nın faaliyetleri planlandığı gibi aksamadan devam ediyor.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEPSİYLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Terör örgütlerinin hepsiyle bu şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. PKK YPG ile de, onların bir farkı yok zaten. Terör örgütleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz çünkü Ankara'daki son iki terör saldırısının sorumluları Suriye'deki PYD kamplarından geldi.

Peki Salih Müslim neden rahatsız oldu? Onlar bugüne kadar IŞİD ile mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu? Peki bizim IŞİD'e karşı mücadelemizden neden rahatsız? Kendilerine teşekkür ediyoruz bizim müttefiklerimize anlatmaya çalıştıklarımızı itiraf ediyor. Yani benim derdim IŞİD ile değil diyor, kendi ajandam var Kürt devleti kurmak istiyorum diyor. Amacı IŞİD ile mücadele etmek olsa, Suriye'nin bütünlüğü olsa IŞİD ile mücadele eden bir operasyona karşı çıkmaz ancak destek verir.
SENİN AJANDAN BUYSA SEN DE KORKABİLİRSİN"
YPG unsurları da bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmelidir. ABD de bunun sözünü verdi, bizim yaptığımız anlaşma da bu. Aksi takdirde biz gereğini yaparız.
Boşalan bölgelerde kim yaşıyorsa oralar onlarındır. Bugüne kadar YPG, PKK gittikleri her yerde Arapları Türkmenleri ve kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorlamış ve etnik temizlik yapmıştır.
Peki Salih Müslüm YPG PYD neden rahatsız oldu. Onlar IŞİD'le mücadele etmiyorlar mıdır: Esasen kendilerine teşekkür ediyoruz. Müttefiklerimize sürekli anlatmak istediğimiz şeyi itiraf etti.
PYD'nin gizli ajandası ortada. Bir an evvel bu demokratik güçleri içindeki YPG unsurları da Fırat'ın doğusuna geçmelidir. Aksi takdirde Türkiye olarak gereğini yapacağız.
Bataklıktan bahsediyor... Sen burada Türkiye'nin ne yapacağını değil sana ne olacağını düşünmelisin.Türkiye'nin hedefi bataklığı kurutmaktır. Senin ajandan buysa sen de korkabilirsin.
Ama eğer Suriye'nin bütünlüğünü savunuyorsan tedirgin olmamalısın.
PUTİN ANTALYA'DAKİ MİLLİ MAÇA KATILACAK MI?
Şu anda bir plan yok. Dün akşam sosyal medyada çokça yer aldı. Ama henüz böyle bir karar yok. Çok da iyi olur. normalleşme sürecine katkı sağlar. Antalya2da yaşayan Rus dostlarımız da buna büyük ilgi gösterdiler. İki liderin katılması da anlamlı olur. Ama henüz böyle bir teyit yok.