Bulanık’tan 3’ü öğretmen 16 kişilik öğrenci grubu, Muradiye’de bulunan şelaleyi gezmeye geldi. Özcan Daşğın, Özcan Cantepe ile Murat Mutlu isimli öğrenciler, Üç Güzler olarak tabir edilen yerde yüzmek isterlerken, Özcan Daşğın ve Özcan Cantepe’nin suya batması üzerine, Murat Mutlu sudan çıkarak öğretmenlerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Muradiye Belediyesi itfaiye ekipleri, öğrencilerden birinin cansız bedenini sudan çıkartırken, diğerinin arama çalışmaları devam ediyor.

Muş Bulanık Said Nursi Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri olduklarını belirten ve aynı öğrencilerle suya giren Murat Mutlu isimli öğrenci, "Biz 13 öğrenci 3 öğretmen olarak ikindi namazını Muradiye girişinde yol kenarında bulunan bir camide kıldıktan sonra şelaleye geçtik. Burada arkadaşlarla fotoğraf çektik daha sonra aşağıya indik. Özcan Daşğın ve Özcan Cantepe arkadaşlarım üstlerini çıkararak suya girdiler. Ben de üstümü çıkardım suya girdim, ancak iki arkadaşım suya batınca ben korktum geri döndüm. Arkadaşlarım suya battıktan sonra çıkamadılar ben çevreden yardım istedim, çevredeki arkadaşlar geldiler bunları çıkarmak için uğraşırken itfaiye ekibi de geldi. Özcan Daşğın’ı çıkardılar, Özcan Cantepe arkadaşıma ulaşılamadı. Onun da bir an önce çıkarılmasını diliyorum" dedi.

Muradiye Devlet Hastanesi Morgu’na getirilen Özcan Daşğın’ın cenazesine burada otopsi yapıldı. Diğer öğrencinin çıkarılması ve olayla ilgili çalışmalar devam ediyor.