18 Mayıs Pazartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mitinginde ezanların geç okutulmasıyla ilgili AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü açıklamada bulundu.

Ünlü, yaptığı açıklamada, İl Müftüsü Nuri Değrmenci’nin ezanların 15 dakika geç okutulması için imamlara mesaj çektiğini söyledi.

Bu çalışmanın arkasında kim varsa hesap vereceğini belirten Ünlü, şunları söyledi:

“O kadar organize bir iş var ki. Sayın İl Müftüsü mesaj çekmiş 15 dakika ezanlar geç okunsun diye tüm cami imamlarına. Kimin haberi var? Hiç kimsenin Vali beyle görüştüm. Vali beye böyle bir şey yok dedim. Hatta dün vali beyle görüştüm Vali Bey İl Müftüsü için soruşturma açıyor. Müftü beyi zaten biz istemedik. Burada bir organize iş var. Miting devam ederken aldığımız duyuma göre Gümüşler İş Hanının orda Samanyolu Televizyonu oradaki vatandaşlarımıza sormuş AK Parti ezanı kesti ne düşünüyorsunuz? Ya ezan kesilmedi asla bizlerden böyle bir şey gitmedi. Düşünce vardı arkadaşlar geldi Başbakanımız mitingi var yakındaki camilerde acaba 5-10 dakika okunsa okunmasa ne olur dendi hiç müdahale etmedik. Hatta mitingin uzayacağını bildiğim için kesinlikle öyle bir şey olmadı. Öyle bir şey olsaydı biz niye ezanı okutalım ki o zaman hiç okutmazdık. Kim suçluysa onun üzerine gideceğiz. Hesabını verecek.”

Kaynak: larende.com