Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 32 muvazzaf askerden 17'si tutuklandı. 
Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te MİT'e ait TIR' ların durdurulmasıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında bir binbaşının da bulunduğu 34 muvazzaf askerden 32'si dün sabah tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. 

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği, 32 askerin ifade alma işlemini bu sabah tamamladı. 

17 ASKERE TUTUKLAMA

Hakim Durmuş Karaçalı, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, öngörülen cezanın alt ve üst sınırını dikkate alarak 17 şüpheli askerin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 

10 ASKER "ADLİ KONTROL"LE SERBEST

Mahkeme 10 askerin ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklama tedbirine hükmedilmediği takdirde mağdur olacağı gerekçesiyle tutuklama talebini reddetti. Hakim Karaçalı, 10 askere yurtdışı çıkış yasağı koyarak, her pazartesi ikametine en yakın polis merkezine giderek imza atmalarına hükmetti. Mahkeme 5 askerin de tutuklama talebini reddederek serbest bıraktı.

SELAM TEVHİD SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK SORUŞTURMA

34 askere yakalama ve gözaltı kararı, takipsizlik kararıyla ortadan kalkan "Selam Tevhid Soruşturması" nı yürüten kamu görevlilerine yönelik soruşturma kapsamında verilmişti.