MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alındığı iddia edildi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın görevinden alınarak Tokyo Büyükelçisi olarak atandığı iddia ediliyor.
Ankara'dan gelen bir diğer son dakika haberi de Dışişleri Müşteşarı Feridun Sinirlioğlu'yla ilgili oldu. Sinirlioğlu'nun da görevinden alınarak New York Büyükelçisi yapıldığı söyleniyor. 


HAKAN FİDAN KİMDİR? 
Bugünlerde adı Dışişleri Bakanlığı için geçen MİT Müsteşarı olan Hakan Fidan, özgeçmişiyle Türkiye'nin en merak edilen isimlerinden biri, hakkında Kürt bir aşirete mensup olduğundan tutun da memleketine varana kadar çok farklı iddialar ortaya atıldı. 
Peki Recep Tayyip Erdoğan'ın 'sır küpüm' dediği Hakan Fidan kimdir, aslen nerelidir, Kürt aşirete mi mensup, işte bu soruların yanıtları. 
Hakan Fidan, Sönmez Köksal’dan sonra MİT Müsteşarlığı’na gelen ikinci ‘sivil’ isim olarak biliniyor. Hakan Fidan'ın 2001'e kadar olan hayatıyla ilgili bilgiler sınır, doğum yeri Ankara olarak görünüyor. Evli ve 3 çocuğu olan Hakan Fidan'ın anne ve babasına dair bugüne kadar yayınlanmış biyografilerinde bilgi yer almıyor. 

HAKAN FİDAN ASLEN NERELİ? 
Hakan Fidan'ın kimliğinde doğum yeri Ankara görünüyor. Ancak Denizlili olduğuna dair de iddialar var. Bir Denizli gazetesi "Hakan Fidan hemşehrimiz" manşetini atıp Fidan'ın aslen Denizliliği olduğunu önü sürmüştü. Ancak Hakan Fidan'ın asıl memleketi hakkındaki bu iddia hiç doğrulanmadı. 

HAKAN FİDAN'IN YERİNE LEVENT GÖKTAŞ GELİYOR İDDİASI
Albay Levent Göktaş, Ergenekon Davası'nda tutuklanmış ve uzun süre Silivri Cezaevi'nde kalmıştı. Yine kulislerdeki iddialara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakın isimler Levent Göktaş ile bir süredir temas halindeydi. Göktaş görüşmelerde 'terörü 1 yılda bitiririm' sözü verdi ve MİT'te kendi ekibini kurma şartı koydu.

YENİ MİT MÜSTEŞARI MI LEVENT GÖKTAŞ KİMDİR?



Albay Mustafa Levent Göktaş, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştığı dönemde, PKK örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması ve Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinde görev aldı. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki Muhabere Arama Kurtarma Birliği’nde alay komutanlığı görevinde bulundu.
Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu New york Büyükelçisi oldu.

İBRAHİM KALIN YENİ MİT MÜSTEŞARI OLUR MU?

MİT Müsteşarlığı için bir süredir adı anılan bir diğer isimde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dı. 
İBRAHİM KALIN KİMDİR ASLEN NERELİ?

1971 İstanbul doğumlu olan İbrahim Kalın, köken olarak Erzurum'ludur. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 1992 yılında mezun olan Kalın, islam düşüncesi ve felsefe alanındaki yüksek lisans çalışması için Malezya'ya gitmiş ve 2 yıl sonra Türkiye'ye geri dönmüştür. Doktora çalışmaları için tekrar harekete geçmiş ve 1996 yılında doktora çalışmalarını yapmak üzere George Washington Üniversitesine gitmiştir. Eğitiminin ardından birçok ülkeye seyehat etmiş ve uluslararası konferanslarda tebliğler sunmuştur. Doktora alanı olan islam felsefesi ile ilgili yayınlanmış birçok makalesi bulunmaktadır.



Türkçe çeviri konularında da birçok kazanımı bulunan İbrahim Kalın, Japon araştırmacı Toshihiko Izutsu'nın 'İslamda Varlık Düşüncesi' kitabını Türkçe'ye çevirerek katkı sağlamıştır.