MHP Milletvekili Sinan Oğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, IŞİD'in rehin aldığı konsolosluk personeli ve Başkonsolosla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.

DİPLOMATLAR KAYBOLDU

IŞİD’in rehin aldığı Musul Başkonsolosluğu diplomatlarının hayatlarının her “Musul Başkonsolusu’nun baskından 3 gün önce görevden algeçen gün riske girdiğini belirten Oğan, ındığı bilgisi var elimde. Diplomatların kaybolduğu yönünde bilgi var elimde. Bir kısmının IŞİDliderlerine kalkan yapıldığı yönünde bilgi var elimde. Diplomatların hayatı her geçen dakika daha riske giriyor. Bunu ele almamız, onların hayatının kurtarılması lazım. Bu sorunun giderilmesi Hükümetimizin görevidir" dedi ve ekledi: 

" Bugün Meclis tatile girecek. Demek ki 14 Ekim’e kadar diplomatlarla ilgili bilgiyi kamuoyu ile paylaşmayacaksınız. Gerçi daha önce de açıklamıyordunuz ama en azından muhalefet burada dile getiriyordu. O zaman bizi ciddiye alıp, bir helikopter ya da uçak kaldırsaydınız, diplomatları alır gelirdiniz, ilk 48 saatlik süreçte onlar kurtarılabilirdi.”

Oğan, son yapılacak operasyonla IŞİD’in sıkışacağı, lider kadrosunun hedef alınacağı bir süreç içine girildiğini belirterek, “Bu operasyonda diplomatlarımızın kalkan yapılacağı endişesi taşıyoruz. Geçmişte IŞİD’in üst düzey kadrosu ile bağlantı vardı ama şimdi onlar da değişti, bambaşka bir kadro var” diye konuştu.