MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ, MHP'de olağanüstü kurultayın yapılması öngörülen Büyük Anadolu Oteli'ne aynı araçla geldi. MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de muhaliflerle aynı araçla geldi.

Çevik kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı otel etrafında toplanan grup Genel Merkez aleyhine sloganlar attı, "Bahçeli istifa" pankartları açtı.
Muhalifler adına ortak bildiri okundu. Halaçoğlu'nun okuduğu bildiride, "Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" denildi. Genel Başkan adayları da son durumla ilgili açıklama yaptı. Koray Aydın, kurultayın Haziran'da yapılacağını söyledi. İşte MHP'de yaşanan kongre krizinde yaşananlar:

"Kurultay Haziran'da"
Mayıs ayı içinde Yargıtay kararının bekleneceğini söyleyen Koray Aydın, kurultayı Haziran'da yapacaklarını söyledi. Otelin önündeki durum hakkında da konuşan Aydın, "Noter çağırıp durumu tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Akşener: Barikattan ayrılmayacağım
"Bugün burada bu tedbiri alanlar resmi yazılarını bizi göstermek durumundalar" diyen Meral Akşener de, "Biz Vali ve Emniyetin aldığı talimatı görmek zorundayız. Aksi takdirde ben barikattan ayrılmayacağım" dedi.

Ortak bildiriyi Yusuf Halaçoğlu okudu
MHP'li muhalifler Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın ve Ümit Özdağ imzasıyla ortak bildiri yayımlandı. MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu tarafından okunan bildiride, "Hiç kimse boşuna heveslenmesin, avuçlarını ovuşturmasın. MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler" denildi.


Ümit Özdağ barikatların üstüne çıktı

Otelin önünde partili ve delegelerin oluşturduğu kalabalığın içinden korumalar eşliğinde geçen adaylar, polisin önlem almak üzere kurduğu barikatların önüne geldi. Bu sırada MHP'li Ümit Özdağ'ın polis barikatının üzerine çıkarak, kalabalığa geri gitmesi ve ön tarafta yer açılması için uyarıda bulunduğu görüldü. MHP'li Yusuf Halaçoğlu da elindeki megafonla kalabalığa uyarılarda bulunarak, bir açıklama yaptı.


Kavga çıktı
Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı.

Kavga çıktı
Dünden bu yana Ankara'ya gelen partililer nedeniyle otel çevresi miting alanına döndü. Partililer arasında görüş ayrılığının bir noktada kavgaya dönüştü görüldü. Yumruklu kavga kameralara takıldı.

Esenboğa yönünde trafik akışı durdu
Öte yandan kurultayın yapılması ön görülen Büyük Anadolu Oteli'ne ulaşmak isteyen araçların oluşturduğu yaklaşık 1 kilometrelik konvoy nedeniyle, Esenboğa Havaalanı'na gidiş yönünde trafik akışı durdu.
Havaalanı'na ulaşmak isteyen vatandaşların, trafiğin kilitlendiği noktadan valizleriyle birlikte havaalanına doğru yürüdükleri gözlendi.

Ülkücüler'den Türkeş'in mezarına ziyaret
MHP'de olağanüstü kurultay tartışmaları sürerken Ülkü Ocakları mensubu yaklaşık 200 kişi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in kabri başında bir araya geldi.
Ülkü Ocakları teşkilatlarından gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Türkeş'in kabri başında dualar okudu. Grubun daha sonra kabrin girişini araçlarla kapattığı görüldü.
Polis ekipleri, Bahçelievler kavşağından itibaren Türkeş'in kabrinin çevresi ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden yollarda yoğun güvenlik önlemi aldı.