Zeybek: MHP'den Tunceli aday adayı olacağım
Eski Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Duisburg'da faaliyet gösteren Duisburg Merkez Ülkü Ocağı'nın davetlisi olarak dün aksam bir konferans verdi.
 
Dernek binasında kalabalık bir davetli grubuna, Türkiye'deki gelişmeleri iki saati aşkın bir sunumla anlatan Namık Kemal Zeybek, konferans sonrası habercilerin sorularını yanıtladı.
 
Bir soru üzerine Zeybek, Tunceli'den milletvekili aday aday olacağını söyledi. Zeybek, Tunceli'den aday olma gerekçesini şu ifadelerle anlattı:
 
"Birileri diyorlar ki ya Devlet Bahçeli'ye mi oy vereceğiz. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara göre, secim barajını aşacak dört parti görünüyor. Artık büyük bir ihtimalle bölücü parti de, barajı aşıyor. Bu durum karşısında Türk milliyetçilerinin, partilerine oy vermek için nazlanmalarının ve mazeret üretmelerinin hiç bir anlamı kalmamıştır. Devlet Bahçeli'yi beğenmeyenler olabilir, beğenmek zorunda da değiller. Ama ben sunu söylüyorum: Recep Tayip Erdoğan ile Devlet Bahçeli'yi bir karşılaştırın bakalım ne var. Bilgi deniyorsa bir bilim adamı var, ekonomik doktorasını yapmış bir Bahçeli var. Dürüstlük deniyorsa, ayağına su dökemez. Devlet Bahçeli son derece dürüst bir adam. Başbakan yardımcılığı yaptığı dönemde de, gayet güzel hizmetleri oldu. Dolayısıyla her şey zıddıyla anlaşılır. Yani Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli kıyaslandığında Bahçeli, 10 kat daha Erdoğan'dan üstündür. Bu da Devlet Bahçeli'ye ihtirazlarımız yok anlamına gelmez. O başka birşey. Netice bir karar verilecek. Bu seçimde de ne olursa olsun bizler, Devlet Bahçeli'yi dolayısıyla MHP'yi desteklemeliyiz, oylarını artırmalıyız, milletvekili sayısını artırmalıyız diye düşünüyorum. Ben bunları TV'den söylediğimde, diyorlar ya Devlet Bahçeli sana randevu bile vermiyor, vermesin. Devlet Bahçeli'nin randevu vermemesi, benim olan şahsi bir meseledir. İnsanlar, eğer şahsi meselelerini Vatan meselesi uğruna geri plana atmıyorsalar, o zaman samimi değiller. Görüşmezse görüşmesin, onun bileceği bir iş. Benim meselemde Devlet Bahçeli meselesi değildir ayrıca. Türk milliyetçilerin partisi deniyor MHP'ye. Bir Türk milliyetçisinin, MHP'yi desteklemekten başka yapacak bir işi yoktur. Ben de sırf bu inançla, MHP'den hiç bir gelecek ya da bakanlık beklemeden, MHP'nin seçimi kazanamayacağı bir kentti Tunceli'yi seçtim. Herkes biliyor MHP'nin adayı bile çıkmıyor oradan. Böyle bir yerden aday adayı olduğumu ilan ediyorum, ayın 12'sinden sonrada dosyamı partiye teslim edeceğim. Eğer adaylığım kabul edilirse, gidip Tunceli'de çalışacağım. Neden MHP'ye oy verilmesi gerektiğini halka anlatmak istiyorum. Aday göstermeyebilirler, o da onların yetki alanlarına giriyor. Olmasa da yine insanlara, oyunuzu MHP'ye verin diye anlatmaya devam edeceğim."