Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa'nın Metz kentinde düzenlenecek toplantıda konuşma yaptı. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin, "Yok efendim yaptım özür diledim yanımda kâr kalsın yok. Özür dilesen de dilemesen de bunun karşılığını soracağız. Onların maslahatgüzarı, başkonsolosları iki gün önce izin almış, kaçmış… Olacakları biliyor demek ki" diye konuştu.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da Türklerle biraraya geldi. Çavuşoğlu, 'bize düşmanlık yaparsanız sana iki katı karşılık veririz' diye konuştu.



"Türkiye'nin ayak seslerinden korkuyorlar" diyen Çavuşoğlu, yaşanan kriz ile ilgili değerlendirmeler yapan Bakan Çavuşoğlu 'biz bunun hesabını soracağız" dedi. 
Çavuşoğlu konuşmasında "Gelir laleleri görür, müzeleri gezer gider demiş. Bir kere senin ülkendeki laleler nereden geldi? Sen ne lalesisin bilmiyorum ama.. Gel İstanbul'da lalenin en güzelleri var. Bir ülkenin başbakanı bu kadar düşer mi?" dedi.
Fransa'da açıklama yapan Çavuşoğlu'ndan satır başları şöyle:
Kendi başkonsolosluğumuza girişimizi engelliyorlar. Bir kadına karşı yapılan utanç vericidir. Bunlar ne kullanıyorlar, ne yiyip ne içiyorlar bilmiyorum ama gerçekten sınırı aşmışlar. Ve yine kendi başkonsolosluğumuza girişimize izin vermiyorlar. Burası Viyana sözleşmesine göre, başkonsolosluklar o ülkenin toprağıdır. Benim toprağıma girmesini sen engelliyorsun. Hem de büyükelçilik aracında, maslahatgüzarı da engelliyorlar. Maslahatgüzarımızı ve başkonsoloslarımızı tutukluyorlar. Bunların hangisi kabul edilebilir bir uygulama? Peki bunların hangisi altta kalacak bir uygulama? Biz bunun hesabını sormaz mıyız? Biz bunun hesabını soracağız.
Sen bana nasıl yaklaşırsan ben sana iki adım öyle yaklaşırım. Sen bana bir adım düşmanlık yaparsan, ben sana iki misli karşılık veririm. 
Geçen sene de ben Rotterdam’a gittim. Hollanda’ya ne zararı oldu? Hollanda bize düşmanlık yapıyorsa, önce mert olacak. Ne istediğini söyleyecek. Peki neden şimdi engel olmaya çalışıyorsun?