Metrobüste bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.
 
Gece 02.10 sıralarında gerçekleşen olay, iddialar ve görgü tanıklarının anlatımına göre şöyle gelişmişti: 

"Güven timlerinde görevli olduğu öğrenilen polis memuru Samet E., kız arkadaşıyla birlikte Bahçelievler'e gitmek üzere Mecidiyeköy'den metrobüse bindi. Bahçelievler durağına gelindiğinde ise kız arkadaşı durakta inerken Samet E. araçtan inemeden kapıları kapanan metrobüs hareket etmeye başladı. Samet E.'nin bu durumuna gülen ve sözlü sataşmada bulundukları iddia edilen Uğur G. (19) ve Cenk Ocak (21) ile polis memuru arasında tartışma yaşandı. Samet E., Bahçelievler durağına geri dönmek üzere Şirinevler'de metrobüsten indi. İki arkadaş da evlerine gitmek üzere aynı durakta inince tartışma burada alevlendi. İki arkadaş, darp ettikleri polis memuruna ellerindeki alet çantasıyla vurmaya başladı. Darp edilmeye başlanan Samet E., polis olduğunu söyledikten sonra şahısları kendinden uzaklaştırmak üzere havaya ateş edip metrobüse bindi. 
 
Bu sırada metrobüsün kapısını tutarak hareket etmesini engelleyen Cenk O. ile Uğur G. de otobüse bindi. Metrobüs içerisinde de devam eden kavgada, şahıslar polis memurunun silahını alarak kabzasıyla polis memurunu vurup kaçmaya başladı. Silahını almak üzere şahısların peşine düşen polis ile iki arkadaş arasında kavga durağın merdivenler bölümünde devam etti. İddiaya göre polis memuru silahını almak isterken Uğur G.'nin elindeki tabanca ateş aldı. Yaralanan Cenk O., kaldırıldığı hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
KAVGA VE KARMAŞA GÜVENLİK KAMERASINDA
 
Yaşan tüm karmaşa, Metrobüs güvenlik kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde Metrobüs'ün körük kısmında yaşanan kavga ve karmaşa, olayın durağa taşması, vatandaşların kavgayı meraklı gözlerle takip etmesi, yaşanan hareketlilik, silah ateşlenince bazı vatandaşların Metrobüs'ün orta yerine yatmaları, eğilerek olayı takip etmeleri, duraktan koşarak ayrılan kişiler, metrobüsün kapısından olayları takip etmeye çalışan vatandaşların görüntüleri var.
 
Gözaltına alınan Uğur G. ve Polis Memuru Samet E., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.