Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılım konusunda yaşanan kriz büyüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın "Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı'nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız" sözlerine Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan sert yanıt geldi. 

FEYZİOĞLU'DAN AK PARTİ'YE: DERSLERİNİ ALACAKLAR

TBB Başkanı Feyzioğlu, Twitter'dan "Yurttaşları temsil eden savunmayı yok saymaya çalışanlar gün gelir dersini alır" sözleriyle yanıt verdi.

BEKİR BOZDAĞ'DAN YARGITAY AÇIKLAMASI

Feyzioğlu, konuyla ilgili olarak Twitter'dan şunları yazdı: 

Hukuk devleti C.Başkanı dahil kimsenin keyfine bırakılamaz.Yurttaşları temsil eden savunmayı yok saymaya çalışanlar gün gelir dersini alır.

Adalet Bakanı C.Başkanından aferin almayı,hukukun üstünlüğüne tercih etmiştir. İçlerinde kontrolsüz bir hırs.Yüreklerini ise korku kemiriyor.

Kalemimizden,vatan sevdamızdan, insan sevgimizden,hukukun üstünlüğüne olan inancımızdan korkuyorlar. Korkmakta haklılar. Özgürlük kazanacak.

ekran-resmi-1435-11-03-11.29.50-am.png

KRİZ NEDEN ÇIKTI?

Hatırlanacağı üzere, geçen Mayıs ayında Danıştay'ın 146. yıldönümünü için düzenlenen törene, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na ayağa kalkarak gösterdiği tepki damgasını vurmuştu. 

AK Parti Genel Merkezi'nde 14 Ağustos'ta düzenlenen "AK Parti 13. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu"nda Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Erdoğan, toplantıya katılacak kişilerin kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Danıştay'ın kuruluş yıldönümü toplantısında yaşadıkları olayı bir daha yaşamak istemediğini söylemişti.

BEN ORAYA KATILMAM

TBB Başkanı'nın bu toplantılarda konuşmasının bir teamül olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Eğer Yargıtay, Baro Başkanı'nı çağırıp orada konuşturacak olursa oraya ben katılmam. Cumhurbaşkanı gelip de orada Baro Başkanını dinlemek durumunda değil. Bugüne kadar bu tür şeyler olduysa artık bunların reforme edilmesi lazım. Bütün bunlara rağmen Yargıtay Başkanı orada konuşacaksa, Yargıtay Başkanını ben de seve seve dinlerim, Yargıtay'ın başı olduğu için dinlerim" ifadelerini kullanmıştı.