Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, yurdun bazı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtildi.
 
Buna göre, yarın yurt genelindeki sağanak ve kıyılarda gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, İzmir, Çanakkale, Aydın, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Isparta, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olacak. Yağışların, Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta'nın güney ilçeleri, Adana'nın kuzey ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.
 
Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.
 
- Kuvvetli rüzgarlar
 
Bir başka uyarıda ise güney yönlerinden kuvvetli rüzgar beklendiği belirtildi.
 
Buna göre, batı bölgelerden başlayarak etkisini artırması beklenen güney yönlü rüzgarların, bu gece saatlerinde kuzey iç ve batı kesimlerde kuvvetli, Marmara'nın batısında yer yer fırtına olarak esmesi bekleniyor. Rüzgarlar yarın Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde olacak. Cuma günü de rüzgarın doğu bölgelerde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
 
Uyarıda, kuvvetli rüzgarların oluşturabileceği başta soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler olmak üzere ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.