Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, İzmir, Aydın, Isparta'nın güney çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/metrekare), yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden, Trakya'da kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Antalya çevreleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, İzmir, Aydın, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Isparta'nın güney çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/metrekare), yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım, dolu, hortum vb) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.