Türkiye'yi beş gün önce etkilemeye başlayan soğuk hava dalgası aralık ayının ilk günlerine kadar ülkeden çekilmeyecek. Hafta sonu sıcaklıklarda biraz yükselme olsa bile, bu durum uzun süre devam etmeyecek.

NTV'nin haberine göre sıcaklıklar kasım ortalamasının 6-7 derece altında seyrediyor. Türkiye ile birlikte Balkanlar, Rusya, Kazakistan ve Ukrayna'da bu soğuk hava dalgasından etkileniyor. Bazı kentlerin kasım ayı ortalama en yüksek sıcaklık değerleri şöyle: İstanbul 14.7, Ankara 13,İzmir 18.5, Antalya 21, Bolu 13.2, Samsun 16.7, Erzurum 6.7 derece

SALI VE ÇARŞAMBA İLK KAR GELİYOR

Salı ve çarşamba günleri Anadolu'da birçok kentte bu kış sezonunun ilk karı yağacak. Önümüzdeki günlerde hava koşulları birçok bölgede olumsuzluk yaratacak.

Yarın Akdenizliler için sel uyarısı var. Sabah Antalya'da, öğleden sonra Kuzey Kıbrıs, Mersin,Adana, Hatay arasında çok şiddetli yağmur bekleniyor. Yağış miktarı metrekarede 100 kilogramı geçecek.

İLLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

Yarın ayırca kar yağışı beklenen birçok kent var. Kütahya, Uşak, afyonkarahisar, Isparta,Burdur, Manisa dağları, Toroslar, Konya, Eskişehir ve Bolu'da kar yağışı beklendiği için, sürücüler gerekli tedbirleri almadan yola çıkmamalı. Kar yağışı çarşamba günü Sivas, Niğde, Kayseri, Çorum, Çankırı ve Doğu Anadolu'da yoğun yağacak.

İSTANBUL'DA 2 GÜN SAĞANAK YAĞIŞ

İstanbul'da 2 gün daha sağanak yağış var. Sert poyrazla sıcaklık 6-7 derece hissedilecek. Hafta sonuna doğru yağışlar kesiliyor, sıcaklık biraz artacak ama yine de hava soğuk olacak.