Meteoroloji hafta sonu hava durumu raporunu açıkladı. Yapılan açıklamaya göre İstanbul, Antalya, Ankara, Düzce'de sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca 5 ilde de dolu yağışı görülecek. Yağışla birlikte de sıcaklıklarda da azalma görülecek.

İSTANBUL başta olmak üzere Ankara, Antalya, Bolu, Diyarbakır'da sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı.

Hafta sonu güneşli bir hava bekleyenlere de kötü haber geldi. Yurt genelinde yer yer bulutlu bir hava hakim olacak.

Meteoroloji'den ayrıca şaşırtan bir açıklama da geldi.  5 ilde dolu uyarısı yapıldı. Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede dolunun etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji'nin saatlik hava tahmininde ise sabah saatlerinde bazı bölgelerde görülen hafif yağış da yerini güneşli bir havaya bırakıyor

Meteoroloji'nin saatlik hava durumu tahmininde ise sabah saatlerinde yer yer görülen yağış yerini güneşli bir havaya bırakıyor.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi:Ülke genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Adıyaman ve Diyarbakır'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOLU UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede yarın sabaha kadar havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerine doğru yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların 1-2 derece yükselmesi beklenen bölgede, rüzgar ise hafif ve zaman zaman orta kuvvetli esecek. Sağanak yağışlarla birlikte bölgede yer yer dolunun da etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı

İZMIR °C, 26°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 24°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANKARA °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

BOLU °C, 20°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 24°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı

DİYARBAKIR °C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 23°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı