Meteorolojinin tahminlerine göre Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar yağışı etkili olacak.
antalya-yağmur-okullar-tatil.jpg
AKDENİZ VE EGE PERİŞAN OLDU
ANTALYA'DA OKULLAR TATİL


Meteorolojinin alarm verdiği şiddetli yağışlar Akdeniz bölgesini perişan etti. Antalya, Aydın ve Muğla'da şiddetli yağışlar sonucu sel meydana geldi.

ANTALYA'DA OKULLAR TATİL

Antalya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle Antalya'nın merkez ilçeleri Konyaaltı, Muratpaşa, Kepez, Aksu ve Döşemealtı ilçelerinde, ilkokul, ortaokul ve liselere bugün bir gün süreyle eğitim öğretime ara verildi.



AYDIN'I ŞİDDETLİ YAĞIŞ VURDU

Ege Bölgesini etkisi altına alan yağış, Aydın'ın Didim, Kuşadası ve Çine ilçelerini vurdu. Didim'de akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Altınkum Mahallesi, Atatürk Bulvarı, İnönü Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi ve 19 Mayıs Caddesi'nde rögarların tıkanması sonucu su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Sağanak nedeniyle araçlar yolda kaldı, ev ve iş yerlerini su bastı. Belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışma yaptı. 

Kuşadası ve Çine ilçesinde de evleri şiddetli yağış sonrasında su bastı. Meteorolojinin açıklamasına göre yağışlar bugün etkisin daha artıracak.

aydin-yağmur-ve-sel.jpg
BODRUM PERİŞAN OLDU


Şiddetli yağışların vurduğu bir diğer yer ise Muğla'nın Bodrum ilçesi oldu. Akşam saatlerinde etkisini arttıran sağanak nedeniyle yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Su birikintileri nedeniyle yol kenarlarında park halinde olan araçlar, güvenli bölgelere götürüldü. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 12 saatte metrekareye 48,6 kilogram yağış düştü.
muğla-yağmur-ve-sel.jpg