MERSİN’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar ile Suriyeliler arasında kavga çıktı. 21 Suriyeli vatandaş polis minibüsüyle mahalleden çıkartılarak emniyet müdürlüğü yabancılar şube müdürlüğüne götürüldü.
Olay, akşam saatlerinde Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Suriyeliler kendi arasında tartışırken, etraftaki Kazanlı halkından bir kaç kişide onları ayırmaya çalıştı. Bu arada bir Suriyeli büfecilik yapan Kerim Güven’e yumruk attı. Öfkelenen mahalleli de Suriyelilere saldırdı. Linç edilmekten kurtulan bir grup Suriyeli, Karacailyas Polis Merkezi'ne götürüldü. Bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, mahalle sakinleri Suriyelilerin yaşadığı evin önünde toplandı. Bölgeye gelen polis ekipleri Suriyelilerin yaşadığı apartmanın etrafından yoğun güvenlik önlemi alırken, toplanan mahalle sakinlerini de olay yerinden uzaklaştırdı.
Bölgede tansiyonu düşüren polisler ve duyarlı vatandaşlar, mahalle sakinlerini sağduyuya çağırdı. Polis ekipleri, gerginliğin daha da artmaması için 21 Suriyeliyi, zırhlı polis minibüsüne bindirerek mahalleden çıkartıp, emniyet müdürlüğüne götürdü. Suriyelilerin mahalleden götürülmesinin ardından bölge halkı da olaysız şekilde dağıldı.